Domaća natjecanja

Grdenić novim seniorskim zlatom do titule sveukupno najuspješnijeg seniora, Kotur i Josipović prvaci

Goran Grdenić - najuspješniji senior prvenstva Hrvatske Foto: AK Agram Goran Grdenić - najuspješniji senior prvenstva Hrvatske

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke došlo je do svog ovosezonskog kraja, ponovno se po lijepom i ugodnom vremenu održao i drugi dan natjecanja gdje se ponovno istaknuo Goran Grdenić, a zlata su još pripala Milanu Koturu i Juri Josipoviću.

Goran je i drugi dan zaredom pokazao jedan dobar taktički pristup i u ključnim trenucima utrke na 5000m njegove reakcije su bile pravovremene kod promjene ritma što mu je na kraju priskrbilo mirnu utrku i mirnu završnicu. Pobijedio je s 15:26,75, osvojio svoj drugi naslov na seniorskom prvenstvu i time postao našim najuspješnijim atletičarem ovog natjecanja. 

No po završetku natjecanja ispostavilo se kako je Goran i najuspješniji senior cijelog natjecanja! To je samo jedan dokaz njegove neupitne kvalitete koju posjeduje, ali jednako tako i kvalitete te izjednačenosti konkurenata na ovom natjecanju.

Nema sumnje kako si je ovim nastupima tijekom vikenda osigurao i nastup za hrvatsku reprezentaciju na predstojećem natjecanju Ekipnog prvenstva Europe (2. liga), vjerujemo kako ćemo ga u jačoj i bržoj konkurenciji gledati u još boljim izdanjima.

Goran je nakon završenog prvenstva istaknuo zadovoljstvo nastupima i osvojenim trofejom, razloga za to svakako ima. Osim njega, trčao je i Bruno Erent, on je stigao do 5. mjesta s 16:13,83.

Kotur ne zna gubiti

Podnaslov ovog teksta može biti dvosmislen, ali u ovom slučaju ciljali smo na to kako Milan Kotur na 400m prepone još uvijek u okvirima domaće konkurencije i domaćih natjecanja ne zna za poraz!

Njegova čudesna serija počela je sada već davne 2003. godine, a nije se jedino natjecao 2004. i 2008. godine radi ozljeda. Ni sada njegov zdravstveni status nije "čist", ali Milan je i dalje tu. Danas je istrčao svoju utrku za 53.63 i prošavši kroz cilj stigao je do 9. seniorskog naslova prvaka u svojoj omiljenoj disciplini! Osim 400m prepone, Milan je jedne sezone bio prvakom Hrvatske na 400m tako da je ovo sada već sveukupno 10. naslov za njega.

Milan je nakon utrke imao razloga biti dobro raspoložen s obzirom na nastavak sjajne serije, ali pritom je istaknuo nezadovoljstvo sa svojom izvedbom kod nekih tehničkih dijelova. No isto tako je naglasio kako vjeruje da bi u Litvi trebao biti još bolji nego danas.

Mi se njegovim željama pridružujemo, a već sada mu želimo da iduće, 2014. godine, stigne i do jubilarnog 10. naslova na preponama.

Josipović iz utrke u utrku sve brži i brži na zaprekama

Jure Josipović jučer nije nastupao ni na jednoj srednjeprugaškoj disciplini kako bi bio što spremniji i odmorniji za 3000m zapreke. Pokazalo se to kao odličnom odlukom, Jure je ponovno bio brži od svog rezultata istrčanog prije dva tjedna u Zagrebu (9:33,62) i prošao je ciljem kao novi prvak Hrvatske s istrčanih 9:27,68! 

Tako je Jure napredovao naspram prošlogodišnjeg uspjeha kada je u Rijeci postao viceprvakom Hrvatske. Njegov napredak iz sezone u sezonu je više nego vidljiv, a bude li idući tjedan jednako inspiriran kao danas, možemo očekivati potvrdu mlađejuniorske norme na 2000m zapreke, nešto kraćoj, ali bržoj disciplini koju posebno trče mlađi juniori.

Pogledate li ostale rezultate u muškoj konkurenciji, možda ćete primijetiti kako je Jure najmlađi pobjednik u ova dva dana natjecanja. Što li će tek biti kad bude baš 'pravi' senior?

Uz Juru su ovdje nastupali Juraj Kralj, Ivan Bilonić i Anton Strmečki-Stakor. Juraj i Ivan su cijelo vrijeme trčali jedan uz drugoga da bi Juraj boljim finiširanjem stigao do brončane medalje, vrijeme kojim je ušao u cilj je 10:19,10. Slijedi 4. Bilonić s 10:25,36 i Anton kao 5. s istrčanih 11:13,84.

Kovačić još jednom četvrtoplasirani

Na 200m je Zvonimir Topić nastupao je i pobijedio u prvoj skupini te s 23.40 došao do novog osobnog rekorda i sveukupno 13. mjesta. Uz njega smo vidjeli Edina Mešića, sveukupno na 16. mjestu, 24.20 je istrčao.

Dobar vikend je iza Matea Kovačića, istrčao je dobru utrku na 400m (podsjećamo, bio je 4. s 49.26), a danas je došao do osobnog rekorda s 1:58,04 i sveukupno 4. mjesta. U borbi za 3. mjesto ipak nije bilo neke šanse, Mateo je između ostalog trčao u prvoj skupini, a brži trkači bili su upravo u onoj drugoj.

Na troskoku smo gledali Brunu Jednačka koji je dva puta danas skočio 13.61 (7. mjesto), a ostalo su bili prijestupi. Dobar je to rezultat za mlađejuniorsko prvenstvo idući tjedan, ponovi li ga, vjerojatno će postati prvakom Hrvatske, ali Bruno sigurno želi još bolje od toga. Vidjet ćemo, možda će idući tjedan biti inspiriraniji.

Dobrim nastupima nastavlja Demir Kolarević, danas je bacao seniorski disk (2kg) i s novim osobnim 47.11 zauzeo 6. mjesto. Ranije je na kladivu Nikola Hrelec s 32.64 zauzeo 6. mjesto.

Na 4x400m smo gledali Edina Mešića, Jakoba Franju Kulića, Ivana Bilonića i Matea Kovačića, nastupali su za Agram I, a njihovih 3:32,14 danas je vrijedilo 5. mjesta.

Srebra za Petters i Matošević

Iva Marija Sobočanec bila je naša jedina predstavnica na 200m, sveukupno je osvojila 6. mjesto, a u svojoj skupini je pobijedila s 26.57, novim najbržim vremenom u svom životu.

Na 800m Anamarija Petters je postala novom seniorskom viceprvakinjom Hrvatske istrčavši 2:14,87. Nije Anamarijino najbrže vrijeme ove sezone i u životu, ali sama utrka je bila nešto sporijeg ritma i na koncu je odlučivao finiš. Na korak do postolja ostala je Marija Hartl na 4. mjestu s 2:25,11. 

Matea Matošević stigla je do još jednog srebra na seniorskom prvenstvu Hrvatske, ciljem je prošla za 9:49,64. Matea je također trčala brže utrke, ali podsjećamo kako je proteklih mjeseci propustila dosta treninga radi ozljede te današnji i jučerašnji rezultati uopće nisu loši, daleko od toga.

Trčala je još i Nikolina Hrelec, ona je s 10:38,12 stigla do 5. mjesta dok su Ana Fortuna i Dora Hornik zauzele 7. i 8. mjesto. Ana je istrčala 11:17,37, a Dora 11:57,70.

Srebrna Gredelj blizu najboljih ostvarenja, srebro i za Ivšac, bronca za štafetu

400m prepone donijele su novo srebro za naš klub, a osvojila ga je Katarina Ivšac koja se sve bolje i bolje snalazi na preponama, a dokaz toga su sve bolja njezina vremena, danas je prvi put trčala ispod 65 sekundi, odnosno 1:04,81. Katarina je tek mlađa juniorka, pred njom su još mnoge ovakve utrke.

A čini se kako Marija Gredelj polako vraća u svojim najboljim izdanjima, danas se približila osobnom rekordu na skoku u dalj. U napetoj, posljednjoj 6. seriji skočila je 5.97 i zasjela na 2. mjesto koje je na kraju i osvojila. Bronca jučer na troskoku, srebro danas na dalju, a najviše raduju sve bolji i bolji rezultati.

Na kugli su praktički izjednačene bile Ana Marija Bonić i Antonela Popko. Ana Marija je bacila 10.73 i osvojila 5. mjesto, a Antonela sa samo centimetar slabijim rezultatom pozicionirala se odmah iza nje na 6. mjestu.

Posljednju medalju na ovom prvenstvu osvojila je štafeta 4x400m za koju su trčali Katarina Ivšac, Anamarija Petters, Iva Marija Sobočanec i Lucija Kosaber. Tri mlađe juniorke i jedna starija juniorka, rekli bismo štafeta za budućnost. Djevojke su osvojile brončano odličje s 3:53,20.

Tako smo na kraju natjecanje završili sa sveukupno osvojenih 17 medalja, od čega 4 zlatnih, 5 srebrnih i 8 brončanih medalja čime smo drugi dan bili znatno uspješniji naspram prvog dana.

Čestitamo našim atletičarima i atletičarkama na svemu što su postigli tijekom ova dva dana!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 9.6.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook