Domaća natjecanja

Grdenić najbolji domaći predstavnik na polumaratonu, ekipno 4.mjesto na maratonu

Na samom startu utrke Foto : AK Agram Na samom startu utrke

Zagrebački atletski savez organizirao je 21. po redu Zagrebački maraton na kojem je nastupio velik broj naših atletičara i atletičarki.

Osim same maratonske discipline trčala se i dvostruko kraća dionica (polumaraton) i utrka građana (oko 5km dugačka).

Grdenić 7. s novim osobnim rekordom na polumaratonu

Danas se zasigurno najviše istaknuo Goran Grdenić koji je na polumaratonu osvojio 7.mjesto uz novi osobni rekord - 1:10:20! Time je svoj prijašnji osobni rekord "popravio" skoro za minutu i  ponovio prošlu godinu kada je bio također najbolji domaći predstavnik (sveukupno na 4.mjestu). Zaista odličan rezultat za Gorana, osim snažne domaće konkurencije, nastupilo je puno predstavnika i iz ostalih zemalja. Kako bi vam dočarali današnje značenje riječi "puno", recimo samo kako je u muškoj polumaratonskoj konkurenciji do cilja stiglo čak 610 trkača! Na startu ih je bilo još više, neki nažalost nisu uspjeli završiti utrku.

 

Goranovo vrijeme najbrže je ovosezonsko vrijeme u konkurenciji hrvatskih trkača. Osim njega, nastupao je i Zoran Poznanović, on je također u usporedbi s prošlom godinom bio bolji od svog vremena, ali i plasmana. Danas je prošao ciljem kao 34., a istrčani rezultat je 1:23:27. Jedan od onih koji nisu nastupali ovdje prošle godine je Mladen Momić, ali zato je danas bilo upravo suprotno. Pripalo mu je 57.mjesto, a istrčano vrijeme je 1:29:16.

Na nešto manje brojnijem ženskom polumaratonu Danijela Vrhovski je u konkurenciji od 208 trkačica osvojila visoko 20.mjesto, a istrčano vrijeme je 1:41:38. Rubrika "Club" u rezultatima utrke nije ispunjena i nemojte nam zamjeriti ako smo nekoga izostavili, dapače, javite se.

Murić najbrži od naših na maratonu, naša ekipa na kraju četvrtoplasirana

Ovogodišnje izdanje Zagrebačkog maratona ujedno je bilo i Ekipno prvenstvo Hrvatske u maratonu. Zahvaljujući Goranu Muriću, Mladenu Meštroviću i Marinu Galiću, ni ovo natjecanje nije prošlo bez klupskog nastupa. Najbolji plasman je ostvario Goran s istrčanih 3:15:38 čime je sveukupno bio 27. Navedeni rezultat nije sigurno jedan od njegovih najboljih, ali Goran se ove godine odlučio kako će formu tempirati za maraton u Ljubljani koji će se održati za 3 tjedna i samim time današnji nastup treba gledati u okviru "zagrijavanja" za Ljubljanu. Mladen je ciljem prošao kao 43. s istrčanih 3:26:54 dok je Marin sa svojih 3:46:31 osvojio 89.mjesto.

 

Kada se sve zbroji dolazimo do njihovog ekipnog vremena 10:19:03 i 4.mjesta. Već smo ranije ove godine osvojili 3.mjesto na polumaratonu, ne sumnjamo kako ćemo kroz koju sezonu doći do trofeja i u ovom natjecanju. 

U ženskoj konkurenciji naš jedini predstavnik bila je Kristina Štefanac, ali danas nažalost nije uspjela završiti utrku.

Hrelec pobjednica ženske utrke građana, Jakovac četvrtoplasirani u muškoj konkurenciji

Osim polumaratonskih rezultata i ovdje rubrika "Club" u rezultatima utrke nije ispunjena (što je posve razumljivo u ovom slučaju), nešto je teže pronaći naše članove u popriličnoj brojnoj konkurenciji utrke na 5km. Nemojte zamjeriti ni ovdje ako smo nekoga slučajno izostavili.

Najlakše je vidjeti ime Nikoline Hrelec, današnje pobjednice s vremenom 19:17! Blizu Nikoline nalazi se Anamarija Petreš, ona je osvojila 3.mjesto s istrčanih 19:44. U samom vrhu je i Romana Tea Kirinić, njezinih 21:33 danas je vrijedilo 5.mjesta. Desetoplasirana je bila Petra Štefanović s 23:11, a radi se o djevojči rođenoj u 2000. godini, lijep rezultat i plasman za nju! Osim njih vidjeli smo kako su nastupali Iva Marija Sobočanec, Josipa Čičak, Nika Rakić...

U muškoj konkurenciji najbolji plasman od naših ostvario je Ivan Jakovac s 4.mjestom i 16:50. Među prvih deset na 8.mjestu nalazi se Zlatko Kožuhar, on je u cilj ušao s vremenom 18:22. Nešto kasnije u cilj su ulazili Antonio Martinelli, Mateo Ćosić...

Čestitke svima koji su danas postizali dobre rezultate i osvajali jednako dobre plasmane! Poseban respekt i svaku pohvalu zaslužuju naši maratonci i polumaratonci jer to su zaista discipline koje ne može svatko istrčati, a pogotovo kvalitetno istrčati. Još jednom vam čestitamo, bravo!

  • Natjecanje: 21. Zagreb maraton
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 7.10.2012.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook