Domaća natjecanja

PH u polumaratonu : Grdenić novi prvak Hrvatske, Matošević viceprvakinja

Uvjerljivi Goran Grdenić Foto : AK Agram Uvjerljivi Goran Grdenić

Atletski klub Veteran tradicionalno je organizirao polumaraton "Ivan Starek" (26. izdanje), u sklopu kojeg se ove godine održalo Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu na kojem su naši atletičari i atletičarke ponovno bili uspješni.

Grdeniću naslov prvaka Hrvatske s uvjerljivom pobjedom

Svakako najuspješniji je Goran Grdenić, novi prvak Hrvatske u polumaratonu s novim osobnim rekordom koji sada iznosi 1:09:11! Goran je od samog starta odlično krenuo i pobijedio u konkurenciji domaćih trkača s više od 3 minute prednosti naspram drugoplasiranog. Time je na najbolji mogući način okrunio svoj više nego vidljiv napredak. Naime, prošle godine Goran je nastupao na ovom natjecanju (PH u polumaratonu) i zauzeo 4.mjesto s 1:14:36, dakle u godinu dana popravio se za više od 5 minuta, a prostora za napredak u njegovim godinama uvijek ima.

Drugi naš najuspješniji pojedinac ovdje bio je drugi Goran, prezimena Murić, inače ovogodišnji prvak Hrvatske u maratonu. On je danas u cilj ušao kao petoplasirani postigavši svoj najbolji rezultat sezone - 1:13:53. Ipak je u vrlo kratkom vremenskom razdoblju istrčao dva maratona i uz ovaj današnji rezultat ima svako pravo biti zadovoljan. Cilj prije ove utrke bio je "season best", cilj je ostvaren.

Naši trkači su danas zaista bili raspoloženi, a među njima bio je Mladen Meštrović koji je s vremenom 1:22:09 zaslužio svoje 12.mjesto. Naravno kako je u kategoriji M40 još bolji, nalazi se sveukupno na 3.mjestu! Utrku je uspješno završio i Marin Galić, njegovih 1:37:51 vrijedilo je 42. mjesto. Osim toga, svakako vrijedi istaknuti njegovo poboljšanje osobnog rekorda, prijašnji je nadmašen za skoro deset minuta!

Novi osobni i srebro za Matošević

Matea Matošević novim osobnim rekordom i novom medaljom (ovaj puta srebrnom) na vrlo lijep način zaokružila je ovaj uspješan tjedan za nju. Nakon vrlo dobre utrke održane u petak u Palm Jumeirahu (Dubai, UAE), vidjeli smo njezino jednako kvalitetno izdanje i danas. Značajno je popravila svoj osobni rekord i dosadašnjih 1:19:17 "zamijeniti" će današnjih 1:15:40! Novu priliku za medalju Matea još ima za nešto manje od dva tjedna kada je na rasporedu PH u krosu.

Nije dugo prošlo od posljednjeg polumaratonskog nastupa Danijele Vrhovski. Prije nešto više od mjesec dana nastupala je na polumaratonu Zagrebačkog maratona i istrčala 1:41:38 dok je danas bila još bolja, u cilj je ušla s 1:34:00. Primjećujete i sami o kakvom se poboljšanju radi, popraviti osobni za više od 7 i pol minuta zasigurno je lijep pothvat. Sveukupno je sa spomenutim rezultatom osvojila 11.mjesto dok joj u mlađeseniorskoj konkurenciji pripada 4.mjesto. Ovo je bio njezin tek drugi istrčani polumaraton u životu, uz još više treninga i iskustva Danijela sigurno može još brže i bolje.

Ne zaboravljamo ni Kristinu Štefanac, današnju 20. u domaćoj konkurenciji. Ona je pak u cilj ušla s istrčanih 1:44:36. Radi se o nešto slabijem rezultatu u usporedbi s Varaždinskim polumaratonom, ali presudile su nijanse koje ponekad prevagnu u vlastitu korist, ponekad ne.

Moramo napomenuti kako su ovi svi istrčani rezultati mjereni ručno, dakle ne radi se o elektronskom mjerenju.

Utrka za mlađe uzraste (5km) i ostalo

Polumaratonci su startali oko 11h, a nešto ranije su svoju utrku duljine 5km započeli mlađi uzrasti. Nastupali su Zlatko Kožuhar, Nikolina Hrelec, Romana Tea Kirinić, Josipa Livaković, Luka Livaković, Petra Štefanović...

Istaknimo pobjedu mlađe kadetkinje Josipe u konkurenciji kadetkinja, 2.mjesto mlađeg kadeta Zlatka u konkurenciji kadeta, pobjedu Nikoline u konkurenciji studenata KIF-a i 2.mjesto Romane uz nju.

Kada već spominjemo čekanje službenih rezultata, dan ranije (subota) održalo se hodanje u sklopu "Stareka", također je postignut niz odličnih rezultata i pobjeda, nadamo se kako će se ti rezultati također ubrzo pojaviti kako bi vas mogli točno i precizno obavjestiti o uspjesima hodača.

Čestitke svima na današnjim postignutim rezultatima i plasmanima! Svi su danas bili na visini zadatka (i više), bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno PH u polumaratonu (26.
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11.11.2012.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook