Domaća natjecanja

FANTASTIČNA juniorska generacija ovogodišnjeg prvenstva Hrvatske: 19 prvaka, 6 doprvaka i 10 brončanih atletičara i atletičarki!

Štafeta 4x400m koja je zaključila ovu nevjerojatnu priču Foto: AK Agram Štafeta 4x400m koja je zaključila ovu nevjerojatnu priču

Gotovo je nevjerojatno što su u ova dva dana postigli naši članovi i članice na pojedinačnom juniorskom prvenstvu Hrvatske čime su potvrdili status velike, velike ako ne i najveće juniorske generacije koju smo do sad imali.

Dora Filipović uspjela je osvojiti svoj čak treći pojedinačni naslov juniorske prvakinje Hrvatske na 200m istrčavši 24.54 što bi bila norma, ali ponovno je presudio vjetar od +2.1 i tako će to biti još jedan rezultat u rubrici onih 'uz pomoć vjetra'.

Nažalost, kasnije na 4x400m štafeti nakon velike prednosti koju je dobila zahvaljujući Evi Mačković, Leonardi Farkaš i Wandi Haber Zelanto je usljedila ozljeda u zadnjoj izmjeni što je zaista raritetan trenutak, ali eto, dogodilo se i to. No bilo kako bilo, nitko ne može Dori oduzet sve ono sjajno što je napravila u ova dva dana i šteta je samo što ti tehnički detalji poput vjetra nisu bili na njenoj strani.

No bez daljnjega, uspjesi vrijedni svakog respekta. Uz nju 200m je trčala Ariana Baronica i osvojila 15. mjesto. Na 800m Eli Pevec je istrčala 2:24,10 i sveukupno bila osmoplasirana uz 12. mjesto Klaudije Dešić (2:29,52). 

Vukančić dvostruka prvakinja Hrvatske

Katarina Vukančić nakon naslova na 5000m danas je stigla i do nove titule najbolje juniorke, ovaj puta u disciplini 3000m rezultatom 10:21,51. Odličan vikend za našu članicu koja se definitivno nalazi u dobroj seriji i formi koju je demonstrirala tijekom vikenda. Osim nje, Tina Šmid je ovdje istrčala 11:02,67 i zauzela 4. mjesto. 

Na 400m prepone Wanda Haber Zelanto opravdala je ulogu favoritkinje i 'okitila' se zlatnim odličjem zahvaljujući istrčanih 1:02,44 što zasigurno nije njeno najbolje ostvarenje, ali nije u ovom trenu ni bilo potrebno.

Wanda Haber Zelanto i Leonarda Farkaš

Zato je na svojoj najboljoj razini bila Leonarda Farkaš koja je istrčala 1:04,90 te tako novim osobnim rekordom stigla do brončane medalje. Sjajan napredak za Leonardu ove sezone.

Isto vrijedi i za Reu Vusić koja je stigla do bronce na dalju sa skokom od 5.51 iz prve serije što je blisko osobnom rekordu od 5.54. Blizu je bila kao četvrtoplasirana Wanda (5.46), Lara Jednačak je skokom od 5.19 bila osmoplasirana uz 13. mjesto Karle Kovačić sa skokom od 4.87.

Na skoku u vis srebrna je bila Marta Bošnjak sa skokom od 1.58m (iz prvog pokušaja), a blizu je bila i četvrtoplasirana Ema Glas s istom preskočenom visinom, ali većim brojem pokušaja.

Briljantna Bloudekova solo utrka za novi naslov

Laura Štefanac danas je bila u srebrno-brončanoj kombinaciji, ovu sjajniju medalju osvojila je u bacanju kugle (12.20), a iduća je na koplju s najdaljim hicem od 44.35.

Šteta je za Brunu Penezića da je na 200m imao probleme s ozljedom koja je na kraju i spriječila da istrči brže vrijeme od 22.37, iako je i time bio brončani. Filip Orlović je bio sedmoplasirani (22.62), a Antonio Kovačić devetoplasirani (22.69). Dominik Krešo istrčao je 23.34 za 16. mjesto uz 19. mjesto Luke Dubajića (23.64). 

Fantastičnu solo utrku na 800m trčao je Marino Bloudek koji je s 1:49,57 pokazao kako je zaista u pravoj formi, a po današnjim vremenskim uvjetima trčati ovakvu solo utrku pravi je doseg vrijedan divljenja. Još je nastupio i Fran Bušić s vremenom 2:08,92. 

Kožuhar također dvostruki prvak Hrvatske

Zlatko Kožuhar jedan je od onih koji su također uspjeli osvojiti dvostruki naslov juniorskog prvaka Hrvatske. Nakon jučerašnjih 3000m, Zlaja je bio ništa manje inspiriran za 5000m gdje je 15:57,25 bio rezultat kojim je zaslužio novo zlato te mu se tu još na postolju tik do njega pridružio Nikola Klarić kao srebrni (16:00,22). 

Osim njih, Filip Grgurić je bio 6. (17:39,43), a Josip Josipović 7. (18:47,81). 

Nakon jučerašnjeg srebra na 400m, Hrvoje Čukman stigao je do zlata i obrane naslova na 400m prepone što je bilo i očekivano, ali imponira mirnoća kojom je to učinio. Istrčao je 52.80 i tako zasluženo pobijedio. Četvrtoplasirani bio je Karlo Blažević s novim osobnim rekordom (59.92), a krug 'zatvara' osmoplasirani Lovro Obajdin (1:03,96). 

Svalina rekordno, Zuanović pobjednički

Sjajan je bio Filip Svalina na 3000m zapreke gdje je nakon tjedan dana ponovno postavio novi osobni rekord od 9:32,18! Utrka koja je krenula žustro i imala svoje promjene u dinamci, ali sve je to Filip iskusno popratio te zasluženo slavio spomenutim rezultatom! Još je ovdje trčao Andrija Palička te s 10:33,57 bio 4.

Ante Zuanović nije ponudio svoje najbolje skokove u karijeri, ali i oni su bili dovoljni za zlato. Točnije, 14.52 iz pete serije bio je taj skok koji je napravio razliku naspram ostalih. Inače, svi ovi rezultati (trčanja, skokovi) održavali su se u smjeru vjetra u leđa i više-manje se radi o rezultatima koji će ići u istu tu rubriku. Na troskoku takav uragan u leđa nije nužno nešto što previše pomaže.

Ante Zuanović

Bacanje diska donijelo nam je 6. mjesto Josipa Miloša hicem od 37.87, ali zato je on posao napravio ranije u bacanju kladiva kao brončani hicem 46.76. Četvrtoplasirani je bio blizu, ali 20cm je ipak dovolljna razlika.

Malenica potvrdio status ugodnog ovosezonskog iznenađenja

Jedno od ugodnih osvježenja u ovoj sezoni upravo u ovoj disciplini je Roko Malenica koji je nakon mlađejuniorskog naslova prvaka Hrvatske stigao i do ovog još elitnijeg.

Roko Malenica

Zaslužio je to hicem od 52.18 u petoj seriji, iako je i onaj prvi (50.97) bio dovoljan za pobjedu. No Roko nikad nije volio drame pa je samim time logično da je time riješio pitanje pobjednika. Uz spomenutu dvojicu, bacao je i Tomislav Blekić, njegovih 44.36 vrijedilo je 5. mjesta. 

S obzirom na događaje tijekom dana, muška 4x400m štafeta malo je povukla 'ručnu' i mirno s 3:22,13 'uplovila' u pobjedničku luku, a članovi posade bili su Antonio Kovačić, Marino Bloudek, Hrvoje Čukman i Sven Cepuš. Trčao je i Agram II (Lovro Obajdin, Karlo Blažević, Dominik Krešo i Filip Svalina) sastav je za vrijeme od 3:43,40. 

To je bila sveukupno treća zlatna medalja za Marina koji se tako vrlo lijepo ispromovirao i istaknuo u ova dva dana kao naš najbolji junior!

Time je spuštena zavjesa na ovogodišnje juniorsko prvenstvo Hrvatske na kojem se možemo samo diviti svemu što su Agrameri i Agramerke postigli. Osvojiti 35 medalja u dva dana na ovakav način zaista je doseg koji će teško netko ponoviti u nadredno vrijeme. Ne možemo reći kako je to nešto neponovljivo, vrijeme će pokazati je li zaista tako...

Do tada, sav respekt i čestitke našim atletičarima, atletičarkama te naravno, trenerima! Bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke, 2.dan
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 18.6.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook