Domaća natjecanja

U Varaždinu konačno kros, u Splitu limitirano Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske

Start jedne od utrka iz 2013. godine Foto: AK Agram Start jedne od utrka iz 2013. godine

Dvoranska sezona je završena i vrijeme je da se okrenemo aktivnostima na otvorenom. I to dvostrukim kada je subota u pitanju.

Tradicionalno će domaćin Zimskog prvenstva Hrvatske u bacanjima biti Split, a samo natjecanje ovaj puta se održava u nešto manjem obujmu jer je nastup dozvoljen samo za seniorski uzrast.

Šteta je da se otišlo s tom odlukom, tim više nakon ove današnje od strane stožera Civilne zaštite RH koji je donio odluku da će se natjecanja na otvorenom dozvoliti i za niže rangove te mlađe uzraste. No s druge strane, teško je u vremenima biti točan u predviđanjima oko mjera...

No kako je tako je, srećom nas zato u Varaždinu očekuje puno šarenije i ljepše natjecanje - Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu. Tamo se nije odustalo od osnovne ideje natjecanja, a to je sudjelovanje svih uzrasta od najmlađih do najstarijih.

Jedina promjena naspram prijašnjih godina je uveden limit od 5 atletičara/ki po klubu u svakoj disciplini, ali to je nešto što u ovom trenutku ima opravdan razlog.

Unatoč tome odaziv je sjajan i vidljivo je kako su se mnogi zaželjeli natjecanja, posebno ovog koje nažalost u 2020. godini nije održano ni u pojedinačnom, a ni u ekipnom obliku.

Sutra bi se taj crni niz trebao prekinuti te se veselimo povratku u Varaždin koji je domaćin ponovno nakon 2013. godine, ovaj puta s drugim klubom organizatorom.

Startne liste za ova natjecanja su privremeno dostupna, a mi svima želimo puno sreće i uspjeha!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook