Domaća natjecanja

Ekipno kadetsko prvenstvo Hrvatske: Agramerke do naslova doprvakinja uz niz vrlo dobrih pojedinačnih ostvarenja

Agramerke primaju svoj trofej Foto: AK Agram Agramerke primaju svoj trofej

U Splitu se održalo finale ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje gdje smo nastavili tradiciju kvalitetnih nastupa u ovom format natjecanja, a najbolji dokaz toga je da imamo kadetske prvake Hrvatske uz kadetkinje koje su doprvakinje!

Radi se o svojevrsnoj zamjeni naspram prošle godine kada su kadetkinje bile prve, a kadeti drugi. Kadeti su ostvarili uvjerljivu pobjedu sa 67 bodova dok su kadetkinje bile nedaleko od nje, ali svejedno osvojile veliku zalihu od 59 bodova. Pobjednice za ovu godinu su ekipa iz AK Slavonija-Žito Osijek, na čemu čestitamo.

Kod kadetkinja vodeće ime bila je Marta Bošnjak s dvije odnosno tri (računamo li štafetu) pobjede! Sve su bile ostvarene u zaista napetim uvjetima, ali Marta je nastavila svoju pobjedničku fazu koja je započela ove godine.

Prvo je na dalju pobijedila skočivši 5.24 (-1.9 vjetar) i nije bila jedina s tom daljinom, ali presudio je drugi bolji skok. Poslije je produžila prema skok u vis gdje se na nekim visinama 'mučila', ali na koncu i uspjela skočiti 160cm za novu pobjedu!

Odličnu rolu odigrala je i godinu dana mlađa Eva Mačković. Prvo je 100m povukla za sjajnih 12.27 s tim da je ovaj put vjetar zaista išao i previse u prilog sprinterima (3.0), nešto slično kao i kod Luke Dubajića. Zatim je sjajno prvi puta (pojedinačno) trčala 300m za 42.06 i tako osvojila 2. mjesto!

Odličan debi, s tim da je ostalo dosta prostora za naprijed. Izvrstan hitac napravila je Lucija Leko na kugli bacivši 11.83 čime je osvojila još jedan visok plasman, 2. mjesto!

Dotad je držala razinu hitaca preko 10 metara, ali pokazala je kako njezina kugla može i preko 11 metara… S obzirom na nezgodan splet okolnosti, 100m prepone ove godine bila je svojevrsna žrtva naše ekipe, a nju je odradila Mia Major s 20.05.

Koplje Lane Mačković ovaj puta je letjelo do 27.42 čime se pozicionirala kao četvrtoplasirana. Konstantno je bacala u sve 4 serije i natjecanje zaključila spomenutim rezultatom.

Lana Mačković i Lucija Leko

Jedna od onih koja je upala kao zamjena i dobro odradila posao na 600m bila je Paula Herceg koja je trčala utrku na razini one višebojske u nedjelju – 1:45,38 za 6. mjesto.

Sve bolja i bolja nakon ozljede nam je Ana Petrović, 1500m je istrčala za 5:23,90 I time zaslužila 5. mjesto.

Kadetkinje su pobjednički završile sa svojim nastupom na 4x100m istrčavši 50.36, a štafetu su sačinjavale Mia Major, Ema Vukadin, Marta Bošnjak i Eva Mačković.

Čestitamo curama na pojedinačnim, ali i ekipnim ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook