Domaća natjecanja

Ekipno kadetsko prvenstvo Hrvatske: Agrameri se 'iskupili' uvjerljivom pobjedom i novim naslovom prvaka!

Pobjednička ekipa za 2017. godinu Foto: AK Agram Pobjednička ekipa za 2017. godinu

U Splitu se održalo finale ekipnog prvenstva Hrvatske za kadete i kadetkinje gdje smo nastavili tradiciju kvalitetnih nastupa u ovom format natjecanja, a najbolji dokaz toga je da imamo kadetske prvake Hrvatske uz kadetkinje koje su doprvakinje!

Kadeti su ostvarili uvjerljivu pobjedu s 67 bodova naspram drugoplasirane ekipe AK Zagreb-Ulixa od 54 bodova. Zatim s manje bodova slijede ostali...

Sve se brzo mijenja i u okviru od godinu dana neki od tragičara vrlo brzo su stasali i pretvorili su jedne od heroja ove srijede. Prošle godine je štafeta odlučila pobjednika, zato smo ove godine bili još bolji da čak ni posljednja disciplina ne bi mogla ništa promijeniti. To je sport, to je atletika, zato i jest toliko zanimljiva. A za mnoge od njih je to i određena satisfakcija, naravno, i za nas.

Ekipu kadeta predvodili su Luka Dubajić i Luka Mateljić.

Prvi Luka, trkačke naravi, 100m je pobijedio istrčavši 11.50 što bi mu bio osobni rekord, ali vjetar u leđa je prešao granicu dozvoljene granice. Puhao je 3.0 m/s.

No za ovaj sustav natjecanja napravio je ono najbitnije, a to je ostvarena pobjeda! Nedugo zatim samo plasman slabiji bio je na 300m gdje je istrčao osobni rekord od 38.35 I tako bio drugoplasirani.

Za to vrijeme na bacanjima koja su se odvijala izvan stadiona dominirao je Luka Mateljić svojim najdaljim hicima u životu na kugli! Bacio je preko 15 metara tj 15.29 čime je zaslužio visoko 2. mjesto. Još bolji plasmanom bio je na koplju kao pobjednik s najdaljih 45.65!

Pravi posao napravio je Bruno Košćica na visu skočivši 168cm odmah u prvom pokušaju te je jedini kojem je to uspjelo tada i iako 171cm nije uspio preskočiti, pobjeda je bila njegova. Ujedno je ovime izjednačio osobni rekord.

Ranije je ‘visio’ na 162cm, ali u trećem pokušaju se vratio i tako na kraju iz jedne loše situacije stigao u dobitničku.

Bruno Košćica

Zvonimir Ćurić 100m prepone istrčao je za 15.06 čime je zauzeo 4. mjesto, a nakon toga je skakao u dalj i došao do 5.36 za 5. mjesto.

Na 800m dobar iskorak naspram kvalifikacija napravio je Krešimir Hartl istrčavši spomenutu distance za 2:09,23 čime je bio četvrtoplasirani.

Dobra utrka za našeg hodača koji je tako još jednom pokazao da se može i hodati i trčati. Novu dozu maksimalnih bodova donosi Ivan Vukančić u rutinskoj (za njega) utrci na 3000m s istrčanih 10:45,27!

Nakon brže kvalifikacijske utrke od 10:28, finale nije to zahtijevalo od njega pa je odlučio sačuvati nešto i za juniorski Kup Hrvatske.

Štafeta 4x100m zaključila je pobjedničku priču ove ekipe istrčavši 47.23, a u njoj su bili Luka Biošić, Zvonimir Ćurić, Marko Orešković i Luka Dubajić. Vrijeme vrijedno 2. mjesta.

Čestitke našim dečkima na sjajnim prezentacijama koje su nas dovele do novog sjajnog uspjeha, bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook