Domaća natjecanja

Povratak planinskom trčanju: Juniori i juniorke ekipni prvaci Hrvatske

Ekipe za vrijeme pobjedničke ceremonije Foto: PK Orahovica Ekipe za vrijeme pobjedničke ceremonije

Nakon duže vremena, naš klub vratio se nastupanju u planinskom trčanju točnije ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju.

Sa posebnim zadovoljstvom možemo reći kako su se našem klubu priključili članovi Plivačkog kluba Orahovica, inače se radi o jednoj sjajnoj i prekrasnoj priči koja dolazi iz istoimenog gradića gdje je cijelu sportsku priču pokrenuo Nikola Borić.

Bit će prilike za dodatnim pojašnjenjima, ali u ovom članku posvetit ćemo se aktualnom događaju koji su njegovi puleni priredili na Sljemenu gdje se natjecanje održalo.

Kod juniora su se od 2. do 8. mjesta poredali Borna Katić, Marko Švarc, Matej Mihaljenović, Marko Varga, Luka Pavić i Danijel Peštaj. Najbrže vrijeme ostvario je Borna istrčavši dionicu dugu 7.7km za 50:46.

Isti put prošle su juniorke, tu smo imali točno 3 djevojke koje su činile ekipu: Lana Marinić, Nives Smolčić i Klara Leko pobjednička su ekipa, a pojedinačno je Lana najranije ušla u cilj kao drugoplasirana (1:06:18).

U posljednjim godinama dojam je kako je planinsko trčanje u 'laganom' padu što se tiče statusa i odaziva u atletici (općenito, ne govorimo samo za domaće područje) tako da nam je izuzetno drago da su ovi mladi trkači barem na trenutak vratili nadu za ovo područje i pokazali da nije nemoguće imati juniorsku ekipu.

Nagrada im je juniorski naslov u obje kategorije, a mi im od srca čestitamo na uspješnom debiju za naš klub i želimo još puno uspjeha u našem klubu! Kako u atletici, tako i u plivanju. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook