Domaća natjecanja

Dvoransko kadetsko prvenstvo Hrvatske: Balenović zlatna uz osvojena 4 srebra i 1 broncu

Balenović kadetska dvoranska prvakinja Hrvatske na kugli Foto: AK Agram Balenović kadetska dvoranska prvakinja Hrvatske na kugli

Nismo dugo čekali za prvo ovosezonsko zlato na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske u dvorani koje se zasluženo održavaju u Rijeci.

Kugla i vis poprište medalja

Za njega se pobrinula Marija Balenović u bacanju kugle (3kg), nakon prošle godine i osvojenog naslova doprvakinje, u svojoj posljednjoj kadetskoj godini napravila je novi iskorak i s osobnim rekordom od 13.27 (iz 2. serije) stiže do pobjede te osvojene zlatne medalje! Jedna sigurna i uvjerljiva pobjeda za nju, kao i rezultat, odlično za podizanja samopouzdanja u nekim od idućih nastupa.

Viktor Veić nije propustio doći do medalje, bacao je kuglu tešku 4kg također vrlo dobro i s najboljim hicem od 14.65 stiže do srebrnog odličja. Novi osobni rekord je tu, nadamo se da će u sezoni biti i hitaca preko 15 metara. Svoje nastupe pamtit će i Luka Biošić (10.57 - 10. mjesto), Luka Mateljić (10.30 - 11. mjesto) i Damir Katadžić (9.70 - 13. mjesto).

Osim kugle i skok u vis nam je danas bila plodonosna disciplina. Kod kadetkinja smo osvojili srebro i broncu, a kod kadeta srebro!

Vis kadetkinja je zaista bio zanimljiv i do zadnjeg skoka nije se znao poredak. Na kraju u toj mini-drami je Klari Blažević pripao naslov doprvakinje Hrvatske, Marti Bošnjak bronca. Preskočena visina je identična, 159cm, ali presudio je Klarin manji broj neuspješnih pokušaja. Zajedno s njima skakale su Lea Babić i Ana Kardum, danas su na 140cm završile sa svojim nastupima.

Marta Bošnjak, Lea Babić, Klara Blažević i Ana Kardum

A pravo malo iznenađenje priredio je Bruno Košćica preskočivši 160cm čime osvaja naslov doprvaka Hrvatske! Podijelio ga je s kolegom iz Slavonije-Žito, Lovrom Glavotom. Još su dva natjecatelja preskočili spomenutu visinu, ali im je trebalo više pokušaja. Bruno je imao stopostotan niz sve do 163cm kada je uz solidne pokušaje letvica pala tri puta. Radi se o kadetu u svojoj prvoj godini staža.

Nagl - srebrni debitant

Pozitivna priča bez pogovora je Vili Nagl, debitant u svijetu atletike je na svom prvom natjecanju i nastupu odmah stigao do svoje prve medalje! Na skoku u dalj je beskompromisno i hrabro skakao te završio natjecanje sa 5.71, a pritom ostavio dojam čovjeka koji bi u budućnosti mogao skakati još dalje. Za današnji nastup je nagrađen srebrnom medaljom!

Odmah 'u vatru' i medalja - Vili Nagl

Uz njega su skakali još Antonio Frančić i Lovro Obajdin na 4. i 5. mjestu sa 5.43 odnosno 5.42. Malo je reći bliski skokovi. Još malo niže u poretku su Lovro Ištvančić (4.90 - 11. mjesto) i Zvonimir Ćurić (4.78 - 13. mjesto).

Svi spomenuti nastupali su i na 60m ili 60m prepone. Točnije, Nagl, Ištvančić uz pridruženog Luku Dubajića i Mihaela Fitza nastupali su na 'čistih' 60m. Luka je bio najbrži Agramer sa 7.77, a slijedili su Vili i Mihael sa 7.78 i 7.88 čime su zaslužili nastup u finalu. Jedini Lovro nije uspio u tome, njegovih 7.98 vrijedilo je sveukupno 10. mjesta.

U finalu se poredak malo promijenio, najbrži je bio Vili kao četvrtoplasirani (7.80) nakon čega na 5. i 6. mjestu trokut zatvaraju Luka (7.83) i Mihael (7.90). Tri finalista, nema straha za naše štafete u budućnosti. 

Na preponama je u konačnici malo nedostajalo Antoniju do medalje. U finalu je istrčao 8.97 te za 2 stotinke ostao bez brončane medalje. U kvalifikacijama je bio za stotinku sporiji. Tamo su nastupali i Obajdin te Ćurić, sveukupno je Lovro bio 11. (9.68) dok je Zvonimir 13. (11.06). 

Kod ženskog skoka u dalj, nismo bili toliko uspješni kao kod kadeta, ali je srebrna Marta sa visa došla očito dobro inspirirana i za skok u dalj. Nikad nije tako daleko skakala i završava natjecanje na 6. mjestu sa preskočenih 4.96. Vrlo konstantno skakanje je dodatan argument za pohvalu. Tik iza nje na 7. mjestu je Jana Harapin sa skočenih 4.88, a nakon nje slijede Marta Ivkić (4.72 - 10. mjesto), Lorena Vrbančić (4.38 - 15. mjesto) i Lara Kovač (4.08 - 20. mjesto). 

Na 60m najbrža Agramerka bila je Ema Vukadin kao jedina predstavnica u finalu gdje je bila petoplasirana istrčavši 8.28. Ranije je u kvalifikacijama bila nešto brža (8.23), a tamo su od naših cura nastupale Beata Bujdo (13. mjesto - 8.55), Hana Ostojić (19. mjesto - 8.70) i Anja Bolšec na 27. mjestu (8.98). 

Izuzevši Anje koja je ionako imala debi danas, radi se sve o curama koje imaju pravo nastupa na ovom natjecanju iduće godine i mogu s vedrinom gledati prema budućnosti.

Čestitamo svima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 24.1.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook