Domaća natjecanja

Kolarević ponovno pobjednik dvoranskog prvenstva Zagreba, 3. mjesta za Filipović, Ivšac i Topića

Demir Kolarević ponovno najbolji Foto: AK Agram Demir Kolarević ponovno najbolji

Od 10 ujutro do 9 navečer trajalo je Otvoreno dvoransko prvenstvo Zagreba u nizu disciplina na kojem su uspješno nastupali naši članovi.

Najuspješniji plasmanom bio je Demir Kolarević, nakon prošlogodišnje pobjede, i ove godine je stigao do nje, suverenije nego ikad! Pritom je ostvario i svoj najdalji dvoranski hitac u životu, u prvoj seriji je bacio 17.60 i tako najavio, vjerujemo, još jednu uspješnu sezonu s nizom osobnih rekorda.

Netom prije njega u ženskoj konkurenciji bacala je Laura Štefanac, i ona dvoransku sezonu otvara s dvoranskim osobnim rekordom, kugla je u 3. seriji sletjela do 12.55, a i ostali hici bili su relativno slični. Pripalo joj je 5. mjesto.

U disciplinama 60m naši predstavnici osvajali su finalna 3. mjesta. Kod seniorki, Dora Filipović kvalifikacije je otvorila 'šetnjom' od 8.02 nakon čega je zaslužila prolaz u "A" finale gdje je to dodatno poboljšala do 7.85 i zaslužila svoje mjesto na postolju!

Dora Filipović

Nastupale su još Paula Tumir (8.53 - 21. mjesto) i Leonarda Farkaš (9.07 - 28. mjesto). Ovdje je bio predviđen i nastup Katarine Ivšac, ali na kraju je nastupala u drugoj disciplini.

Ona je nastupala na istoj dionici, ali s preponama. Još u prijašnjim godinama ne pamti ovdje previše nastupa, jedan je zabilježen s vremenom preko 10 sekundi. Ovaj puta je to bilo znatno brže. U kvalifikacijama je istrčala 9.23 što je bilo 4. vrijeme, a u finalu je rezultat bio dvije stotinki sporiji, ali i ona je našla svoje mjesto među najbrže tri.

Pravi peh imao je Zvonimir Topić. Već u kvalifikacijama i s istrčanih 7.02 zaslužio je svoje mjesto u A finalu, a tamo je istrčao identičan rezultat s tim da je zadnjih 10ak metara usporio jer se javila uvijek neugodna i nezgodna bol u području zadnje lože. Prava šteta, u suprotnom rezultat bi sigurno bio ispod 7 sekundi, iako je i ovako stigao do 3. mjesta.

Zvonimir Topić

 

No kako god završilo, novi iskorak je napravio, i ne sumnjamo da će dalje nastaviti u tom ritmu. Osim njega, u kvalifikacijama je trčao niz naših članova: Edin Mešić i Alen Kolar (28. mjesto - 7.52), Antonio Kovačić (30. mjesto - 7.53), Jakov Raguž (32. mjesto - 7.55), Filip Orlović (34. mjesto - 7.57), Noel Bagić (43. mjesto - 7.68), Mihael Jurčić (47. mjesto - 7.70), Lovro Pavčević (51. mjesto - 7.98), Mario Gostrec (52. mjesto - 7.99), Josip Šuflaj (56. mjesto - 8.19) i Dorian Smoljan (57. mjesto - 8.23). 

Kod žena na skakačkim disciplinama imali smo Karlu Kovačić, Leu Županović i Emu Glas. Potonja je skakala u vis i završila natjecanja sa 150cm dok je Karla osim identičnog rezultata na skoku u vis skakala i u dalj (4.81) kao i najmlađa u disciplini, Lea (4.10).

Povratnica na stazu je Lara Juriša, nakon nes(p)retnog doskoka prije više od pola godine na juniorskom Kupu Hrvatske, koji ju je koštao ostatka sezone, vratila nam se naša članica u posljednjoj juniorskoj sezoni i ne sumnjamo da će u idućim natjecanjima skakati više od 3 metra. Zdravlje na prvom mjestu, ostalo će doči.

Skok u dalj nam je donio najbolji skok Ivana Sindičića od 6.42 na 10. mjestu, Ante Zuanovića od 6.23 na 14. mjestu. Fabian Banožić ovaj put bio je naš jedini predstavnik skoka u vis, preskočenih 175cm vrijedilo je 9. mjesta. 

Čestitamo svima i puno sreće u nastavku sezone!

  • Natjecanje: Otvoreno Prvenstvo Zagreb u dvorani
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 23.1.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook