Domaća natjecanja

Drugi dan mlađeseniorskog PH : Kralj, Grdenić i ženska štafeta 4x400m prvaci

Kralj je ovaj puta bio bolji Foto : AK Agram Kralj je ovaj puta bio bolji

Drugi dan bio je puno uspješniji u usporedbi s prvim danom. Danas su naši atletičari osvojili 3 zlatne, 5 srebrnih i 2 brončane medalje!

Sveukupnim zbrojem prvog i drugog dana dolazimo do brojke od 4 zlatnih, 11 srebrnih i 2 brončane medalje. Time smo sveukupno osvojili 17 medalja.

Nova srebra za Kirinić i Hrelec, Petreš brončana

Na 200m je nastupala Katarina Ivšac, jučerašnja šestoplasirana na 400m. U svojoj skupini je pobjedila s istrčanih 27,58, a sveukupno je njezin plasman bio 7.mjesto. Šteta što vjetar nije išao u korist natjecateljica (-1.1), bilo bi i boljih rezultata. 

Romana Tea Kirinić i Anamarija Petreš osvojile su medalje na 800m. Romana je još jednom prošla ciljem kao drugoplasirana (2:17,27) dok je Anamarija trčala utrku na razini svojih dosadašnjih rezultata. Danas je taj rezultat bio 2:19,53 i zasluženo joj je pripala brončana medalja.

 

Nikolina Hrelec još jednom se "okitila" srebrnom medaljom, dionica je bila jednaka kao i jučerašnja (3000m), samo bez zapreka. Vrijeme kojim je ušla u cilj iznosi 10:20,91. Nastupala je i Ana Fortuna, ona je danas u cilj ušla s vremenom 11:15,43 što je vrijedilo sveukupnog 5.mjesta. Ana je još uvijek mlađa juniorka i u idućim godinama na ovom natjecanju od nje možemo očekivati još bolje rezultate.

Gredelj i Gamilec pripala srebrna odličja, štafeta mlađih seniorki nastavila niz

Na 400m prepone Marija Gredelj je osvojila srebrno odličje s istrčanih 1:05,06. Ona je nastupala u drugoj skupini gdje je i pobjedila, ali na kraju se ispostavilo kako je prvoplasirana iz prve (obično slabije) skupine imala brže vrijeme što se rijetko događa. Šteta što nju nismo vidjeli u drugoj skupini, sama utrka bila bi još zanimljivija.

Petra Gamilec svom je juniorskom srebru i seniorskoj bronci pridodala i mlađeseniorsko srebro. Danas je imala dva prijestupa i četiri hica preko 13m od kojeg je najbolji bačen u drugoj seriji. Radi se o hicu duljine 13.52m. Ovdje je nastupila i Valentina Slobodić, danas je s 9.58 osvojila 5.mjesto.

Na kraju smo ipak vidjeli i naše djevojke na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja, štafeta u sastavu Marija Gredelj, Anamarija Petreš, Lucija Kosaber i Romana Tea Kirinić uvjerljivo je pobjedila na 4x400m! Vrijeme naših današnjih pobjednica je 3:59,12. Svakako istaknimo i pohvalimo nastavak jedne sjajne tradicije po nas - od samog osnutka kluba naše djevojke na ovom natjecanju još nisu nijednom izgubile! Bolje od 100% niza se ne može i ostaje nam jedino želja da nastave biti najbolje, bravo!

Grdenić danas zlatni

Zvonimir Topić i Ivan Fučkala bili su naši predstavnici na 200m. Nastupali su u prvoj skupini, Zvone je bio brži s 24.11 dok je Ivan ciljem prošao s 25.25. Potonjem je pripalo 11.mjesto, a Zvone je bio bolji za jedan plasman. Mateo Kovačić nije uspio trčati svoj novi osobni rekord na 800m, ali je postigao vrlo solidan plasman, a to je 5.mjesto. Istrčano vrijeme petoplasiranog je 2:01,13. 

Na 3000m smo vidjeli pobjedničko izdanje Gorana Grdenića! Taktički je otrčao vrlo dobru utrku i nagrada za takav pristup je 1.mjesto, a vrijeme je 8:51,71. Tako je Goran jučerašnjem srebru s 1500m "priključio" i medalju najljepšeg sjaja čime je postao našim najuspješnijim atletičarom zajedno s Jurom Josipovićem.

Kralj "kreirao" iznenađenje dana, Jednačak ovaj puta nije propustio priliku

Jure je na 3000m zapreke osvojio srebrno odličje, vrijeme kojim je ušao u cilj je 10:31,94. Mora se priznati kako je to svojevrsno iznenađenje za koje se pobrinuo iskusniji Juraj Kralj. Za to je istrčao čak 14 sekundi brže vrijeme (danas 10:30,76) u usporedbi s dosadašnjim najboljim ovosezonskim i tako zasluženo slavio u ovoj utrci!

Na troskoku Bruno Jednačak nije dozvolio da mu se ponovi jučerašnja situacija na dalju, kada mu je bronca izmakla za 3 centimetra. Ovdje je jednako tako bilo napeto do šeste serije kada je uslijedio rasplet, ali Bruno je ovaj puta skočio najbolji skok od 13.45 i spriječio gubitak brončane medalje! Uz njega je nastupio David Lavrenčak, danas šestoplasirani s 11.94.

Posljednji nastup naših vidjeli smo na 4x400m gdje je nastupila naša štafeta u "pokrpanom" izdanju. Tijekom drugog dana dogodile su se određene promjene u sastavu, ali nastup ipak ni u jednom trenutku nije bio upitan. Na kraju su Ivor Šipuš, Goran Grdenić, Marko Katalinić i Mateo Kovačić osvojili 4.mjesto s vremenom 3:35,34. Tako se ponovio prošlogodišnji plasman mlađeseniorske štafete, ali dobar pristup je tu i na jednom od idućih natjecanja sigurno će biti nagrađeni za to.

Čestitke svima na osvojenim medaljama, postignutim plasmanima i istrčanim rezultatima. Kraj sezone vrlo je blizu (za neke je već i sezona završila), u ovom periodu uvijek se vidi manjak kvalitetnih rezultata, ali ipak je osvojeno puno (17) medalja, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 9.9.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook