Domaća natjecanja

Josipović novi mlađeseniorski prvak na 5000m

Jure Josipović nakon utrke Foto : AK Agram Jure Josipović nakon utrke

U Zagrebu se održao prvi dan Pojedinačnog PH za mlađe seniore i seniorke, natjecanje u organizaciji AK Dinamo-Zrinjevac i našeg kluba. Nakon završenog natjecanja imamo jednog prvaka i čak šest viceprvaka!

Dojmljiv nastup Josipovića na 5000m

Prvo ime današnjeg natjecanja što se našeg kluba tiče bio je Jure Josipović, pobjednik utrke na 5000m! Osim toga istrčao je i svoje najbrže vrijeme u životu - 15:18,10. Jure sutra nastupa na 3000m zapreke gdje ima također jako dobre šanse za osvajanjem zlatne medalje. Uz njega je u ovoj dsiciplini nastupao i Juraj Kralj, u konačnici je njegov plasman 6.mjesto (17:39,21). Za njega vrijedi isto kao i kod Jure, sutra će na 3000m zapreke tražiti svoju šansu za osvajanjem medalje. 

Na 100m imali smo tri trkača, a to su David Lavrenčak, Noel Bagić i Zvonimir Topić. Potonji je bio najbrži od naših, sveukupno je osvojio 12.mjesto istrčavši 11.96. Nakon njega na 17.mjestu je David (12.58), a odmah iza njega slijedi Noel (12.73).

Mateo Kovačić uspješno se vratio utrkivanju na 400m nakon problema s zadnjom ložom. Pripalo mu je 5.mjesto, a rezultat 50.87 njegov je novi osobni rekord u ovoj disciplini. Neka tako uspješan bude i na sutrašnjih 800m, disciplini na kojoj je također predviđen njegov nastup.

Srebro za Grdenića na 1500m, bronci vrlo blizu mlađijuniori Jednačak i Hojsak

Na 1500m gledali smo svojevrsnu reprizu prošlogodišnjeg mlađseniorskog gdje je Goran Grdenić još jednom osvojio srebrnu medalju istrčavši 4:07,94. No to nije sve od Gorana, sutra nas očekuje njegov nastup na 3000m gdje se nadamo kako bi mogao biti i još uspješniji!

Jako malo nedostajalo je Bruni Jednačku do njegove prve mlađseniorske medalje. Na dalju je danas najdalje skočio 6.29, a za broncu je trebalo skočiti samo 3cm više. Još više može žaliti za broncom uzmemo li u obzir kako je do šeste serije bio trećeplasirani. No bit će još nastupa za Brunu, tako već sutra nastupa na troskoku.

Slično vrijedi i za Frana Hojsaka, njemu je na koplju nedostajalo samo 7cm do brončanog odličja! Ipak, svakako istaknimo i značajan pomak u odnosu na prošlo natjecanje, Fran je ovdje popravio svoj osobni rekord za više od 2 metra, on sad iznosi 45.94!

Srebra za Vrhovski i Kirinić, Fortuna i Petreš na korak do medalje

Na 100m nastupala je Nika Rakić u prvoj kvalifikacijskoj skupini gdje je zauzela 5.mjesto, a sveukupno je njezinih istrčanih 13.56 vrijedilo devetog mjesta. 

Uspješnije su naše bile na 400m. Tamo su nastupale Romana Tea Kirinić, Anamarija Petreš i Katarina Ivšac. Romana je osvojila još jednu u nizu svojih medalja, danas joj je pripala ona srebrnog sjaja. U cilj je ušla s istrčanih 58.54. Nakon nje korak do brončane medalje ostala je Anamarija, četvrtoplasirana s 59.90. Katarina je u svojoj skupini prva prošla ciljem, ali je njezinih 1:01,42 sveukupno vrijedilo 6.mjesta. 

Danijela Vrhovski bila je naša najuspješnija trkačica na 5000m gdje je osvojila srebrnu medalju! Danijela je vrlo pametno rasporedila snagu i u finišu na zadnjih 100m nije dozvolila konkurentici da ju prestigne. Njezino današnje vrijeme je 19:05,85. Plasman do bronce nedostajao je Ani Fortuni, ona je s 19:38,08 osvojila 4.mjesto. Inače spomenimo kako se radi o rezultatu u rangu njezinih dosadašnjih najboljih rezultata, ali tek od ove sezone nastupa u ovoj disciplini. Dakle, prostor za napredak postoji. Isto vrijedi i za Doru Hornik, ona je zauzela mjesto odmah iza Ane, a trčala je 21:39,65.

Srebrne Hrelec, Kosaber i štafeta na 4x1000m

Još jedna u nizu današnjih viceprvakinja je Nikolina Hrelec, drugoplasirana na 3000m zapreke. Za spomenuti uspjeh u cilj je ušla s rezultatom 11:44,85. Lucija Kosaber svojem mlađejuniorskom zlatu je pridodala mlađeseniorsko srebro, danas je preskočila 3 metra. U svakom slučaju lijepa debitantska sezona u skoku s motkom za Luciju, a svakako treba istaknuti i konstantu u njezinim dosadašnjim nastupima.

Jednake sreće nažalost nije bila Valentina Slobodić, u svojem prvom nastupu na ovom natjecanju osvojila je 4.mjesto s bačenih 34.14 na disku (1kg). Spomenuti rezultat je Valentina bacila u prvoj seriji i u preostalim serijama nije uspjela ostvariti još kvalitetniji hitac. 

Posljednju našu današnju medalju osvojila je štafeta na 4x100m. Za Agram I nastupale su Marija Gredelj, Romana Tea Kirinić, Katarina Ivšac i Lucija Kosaber. Lucija je kao posljednja izmjena u cilj ušla s 50.95, a taj rezultat danas je bio vrijedan srebrne medalje.

Nadamo se kako ćemo još uspješniji biti na sutrašnjem drugom danu. Čestitamo svima na postignutim uspjesima, a svima onima koji nastupaju sutra želimo još uspješnije rezultate! 

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 8.9.2012
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook