Domaća natjecanja

DOUBLE na bacanju kugle dvoranskog juniorskog PH: Ferina i Vinkešević zasluženo slavili s novim osobnim rekordima!

Jan i Laura Foto: AK Agram Jan i Laura

Na ovom natjecanju smo imali manje prvaka u samim trčanjima, ali zato tehničke discipline nisu razočarale, posebice kugla, i to ženska i muška.

Svakako je zanimljivije bilo na ženskoj kugli, ali možda i ne toliko koliko se očekivalo. Laura Vinkešević je odmah u prvoj seriji otvorila s 12.92, hitac za kojeg će se kasnije ispostaviti da je i najdalji u cijelom natjecanju!

Bilo je tu još dobrih hitaca (12.76 i 12.63 također bi bili dostatni za zlato) što dovoljno govori o tome koliko je Laura odlično upriličila svoj dvoranski povratak bacanjima.

Prošle sezone je cijeli ovaj dio propustila radi ozljede, sada je to definitivno iza nje i ovo natjecanje je najbolji dokaz toga.

Osim nje je bacala Filipa Barun, 5. mjesto s 10.03 je novi osobni dvoranski rekord. Ona je još kadetkinja tako da ima još vremena za ovu težu (4kg) spravu naspram njene trenutne (3kg).

Očekivano je još uvjerljiviji kasnije bio Jan Ferina koji bi slavio i sa svojim 'najgorim' hicem (15.85). On se dizao iz serije u seriju da bi natjecanje zaključio s 17.53 u šestoj seriji što je njegov osobni rekord i potvrda nastavka dominacije. 

Najbolje je sačuvao za kraj s obzirom da na seniorskom dvoranskom nema pravo nastupa stoga već lagano njegov pogled može biti usmjeren prema zimskom bacačkom prvenstvu.

Duje Dodig se pozicionirao kao čevrtoplasirani bacivši 14.15, a plasmanom odmah iza njega je Jerko Ćalušić s 12.36. Tu je još nastupao i najmlađi, Jakov Baus, 10.65 za 8. mjesto. Također sve osobni rekordi.

Ne zaboravljamo ni izvankonkurencijske nastupe tijekom natjecanja, bacalo se više težinskih sprava.

Jedna od njih je bila za kadetkinje (3kg). Tu se najviše istaknula Ema Trogrlić s 1. mjestom (11.42), a osim nje 2. mjesto pripada Korini Rajković (9.58) i 5. mjesto Barbari Štefanec (8.25).

Istu kilažu su bacali mlađi kadeti. Najbolji je bio Val Gluić, 9.63 je njegov hitac vrijedan 1. mjesta, a nije daleko bio ni 2. Šimun Jukić (9.27).

Od 4. do 9. mjesta rasporedili su se Marko Korpar, Lovro Demel, Matej NImac, Mihael Lubenjak, Tai Bubanj i Stipe Gale.

Mlađe kadetkinje su bacale najlakših 2kg, Lucija Horvat je ostvarila 7.38, a Marta Milutin 6.71 čime su zauzele 2. i 3. mjesto.

Čestitamo našim prvacima i svima ostalima!

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 27.1.2024.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook