Domaća natjecanja

VIDEO: U20 Zlatna Jurčić u premijeri dvoranskih 400m, Škiljo vratila U20 naslov na motki i sigurna 4x400m (Ž) štafeta

Lara, Vita i cure na štafeti Foto: AK Agram Lara, Vita i cure na štafeti

Jedna od uvjerljivijih pobjeda natjecanja (sigurno ne za svakog očekivana) pripala je Lari Jurčić na Dvoranskom juniorskom prvenstvu Hrvatske dok je Vita Škiljo stigla do nove zlatne motkaške medalje u karijeri. Uz sve to, pred sam kraj natjecanja, stigla je potvrda najuspješnije dvoranske juniorske generacije na pobjedničkoj ženskoj 4x400m štafeti s čime smo okrunili 7 prvaka/inja uz 7 doprvaka/inja te 5 bronci (19 medalja). Više od svih!

Zlato svakako nije bilo očekivano za Vitu, ona ima već veliko iskustvo preskakanja 3m kao i visine 3.20m, a upravo je spomenuta bila dostatna za osvajanje titule najbolje u uzrastu do 20 godina. Škiljo je sve visine riješila u prvom pokušaju i onda išla na 3.45m.

Visina koju ovaj puta nije uspjela preskočiti, ali zadovoljstvo vraćenim naslovom sigurno ostaje. Usprkos ulozi favorita jer ako smo što naučili, ne pobjeđuju uvijek oni.

Doprvakinja je Magdalena Obajdin koja će tako nakon mlađejuniorskog naslova ovdje pribrojiti srebro koje je zaslužila preskočivši 3.10m. I ona je do tada preskakala iz prve, ali na 3.20m nije išlo. Osim njih, nastupala je i Nika Jurković (2.60m) te kod muškarca Noa Leško koji stiže do nove bronce, ovaj put s 3.80m.

Iz jedne krajnosti idemo u drugu, iz ove motkaške gdje cure unatoč mladim godinama imaju na pretek iskustva na 400metrašku gdje Lara Jurčić prvi puta u karijeri trčala pojedinačnih 400m.

Imala je Lara otprije koju štafetnu utrku u nogama, ali u dosta stvari se pojedinačne i štafetne utrke znaju razlikovati.

No izgleda da je polugodišnja (i više od toga) pauza nenastupanja imala svoje dobre stvari kada je u pitanju motivacija i sama prezentacija jer je taj debi bio zaista odličan, vrijedan svake pohvale!

Od prvog metra se vidjelo da će to biti rekordna utrka, a nakon prvog kruga je uslijedilo još veće stvaranje razlike te pobjedonosni prolaz ciljem s 56.23 što je njezin apsolutni osobni rekord - poboljšanje za skoro 2 sekunde! Samim time vrlo uvjerljiva pobjeda.

Čini se kako je to dobro djelovalo na Lauru Matko koja je također napravila značajno poboljšanje osobnog rekorda, došla je na 57.15, a došla je i ponovno na pobjedničko postolje, na sveukupno 3. mjesto.

Laura je bila naša zadnja izmjena koja je vodila i potvrdila pobjedu štafete 4x400m u kojoj također trčala Lara, a priključile su se Vita Penezić i Tonka Kunac.

Zajedničkim snagama su istrčale 3:54,48 i tako i ove godine pobijedile!

Poveli smo već nakon Vitine prve izmjene, a u ostalima smo to održavali-povećavali i slavlje je bilo zasluženo, cure su to vrhunski odradile.

Vrlo pozitivan dojam ostavio je i Agram II u još mlađahnijem sastavu, Josipa Klišanin, Reska Milinković, Karla Puntarić i Elena Tomić, one su istrčale 4:00,26 i bile na korak do medalje kao četvrtoplasirane.

Svakako to vrijedi i za pojedinačne nastupe, Vita je na 60m ove godine srebrna, ali kada to postignete s 7.47 ne može biti nezadovoljni, upravo suprotno. Odlična utrka u kojoj je trebalo ostati u svom ritmu te ostvariti svoju najbržu utrku karijere.

Radi se o njenom osobnom rekordu, a isto je ostvarila i Tonka na 60m prepone istrčavši 9.12 što je također bilo vrijedno srebra isto u jednoj situaciji gdje treba ostati u svom ritmu.

Osobni rekord ostvarila je i Josipa s 7.85 u finalu gdje je zauzela 5. mjesto, isto vrlo dobar nastup. Reska je ponovila 8.10 za 16. mjesto.

Najbolja u ove dvije discipline s novim hrvatskim rekordima je bila Wild iz Slavonije Žito.

  • Natjecanje: Dvoransko prvenstvo Hrvatske za juniore i juniorke
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 27.1.2024.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook