Domaća natjecanja

Čukman i Penezić najuspješniji mlađi seniori Hrvatske, prvo zlato za Miloša

Zadovoljstvo na kraju natjecanja Foto: AK Agram Zadovoljstvo na kraju natjecanja

Nikad uspješnije Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke za naš klub! Nakon dva dana, okrunili smo čak 11 prvaka, 10 prvaka i 6 brončanih atletičara ili atletičarki te je tako osvojeno 27 medalja.

Hrvoje Čukman i Marino Bloudek ponovili su uspjeh Brune Penezića i Filipa Pravdice prvoga dana te tako bili najuspješniji atletičari drugog dana.

Na 400m prepone lakše od očekivanog Hrvoje je išao prema pobjedi i naslovu prvaka istrčavši 53.10 čime je nakon juniorskog i seniorskog osvojio i ovaj mlađeseniorski.

Konkurencije realno nije ni bilo tako da je Hrvoje potpuno zasluženo stigao do ove pobjede. U ovoj utrci u nastupu izvan konkurencije pridružio mu se Milan Kotur rutinski istrčavši 58.10.

Marina i Svena Cepuša pratili smo na 800m gdje je Marino nakon mlađejuniorskog i seniorskog, osvojio i mlađeseniorski naslov prvaka Hrvatske s vremenom 1:55,74! 

Šteta da nije nastupao na juniorskom u ovoj disciplini, ali zato je tamo bio Sven koji tako sa današnjim novim 2. mjestom (1:55,99) zaokružio sve moguće naslove doprvaka Hrvatske! Sama utrka razvijala se u ritmu koji je njima odgovarao i pozicije su se zaključile u posljednjih 100m.

Drugo zlato za spomenuti duo drugog dana ostvarilo se na 4x400m gdje su uz Svena Cepuša i Matea Kovačića za Agram I istrčali 3:23,75 i zasluženo proslavili obranu naslova! Imali smo i Agram II koji je na kraju neočekivano trčao za 4. mjesto, a tu su trčali Jakov Raguž, David Lavrenčak, Noel Bagić i Bruno Penezić

Mateo danas iz predostrožnih mjera nije nastupao na 200m, ali zato Bruno Penezić jest. Bila je to rutinska pobjeda i pripalo mu je novo zlato jednoj ugodnoj utrci koju je istrčao u svojevrsnom ubrzanju te vremenom 22.79 'nadopunio' jučerašnju pobjedu 100m.

Nisu se svi prijavljeni pojavili na startu, ali kao što smo i jučer napisali, prilike treba iskoristiti, a naš član je pokazao kako se to najbolje radi. 

Vratit ćemo se na sami početak natjecanja i bacanja kladiva gdje je Josip Miloš uzeo ponuđeno i s osobnim rekordom od 43.39 stigao do svoje prve zlatne medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske! Sam početak je već bio dobar, 42.38, a najbolje smo vidjeli u 5. seriji kada je izmjereno 43.39.

Zlatni Josip Miloš

Filipović savladala vjetar i konkurenciju na 200m

Spominjali smo 200m mlađih seniora, a jednako lijepo zapamtit ćemo i utrku mlađih seniorki gdje je Dora Filipović istrčala izvrsnih 24.92.

Naime, Bruno je u svojoj utrci imao vjetar od -2.2 u prsa, a Dora je imala čak -4.1, ali to ju nije sputalo da od prvog metra uđe na pravi način u utrku te je već nakon izlaska iz zavoja bila u lijepoj prednosti koju je kapitalizirala obranom naslova mlađeseniorske prvakinje u ovoj disciplini!

Dora Filipović

Priliku za medaljom nije propustio ni Arijan Islami, jedan hitac od 34.47 donio mu je brončano odličje. Dodatni iskorak napravio je u bacanju diska gdje je sa 48.76 osvojio srebrnu medalju, isto kao prošle godine.

Troskok nam je donio nastupe Ante Zuanovića (13.79), Davida Lavrenčaka (12.74) i Noela Bagića (12.57) za plasmane od 4. do 6. mjesta.

Inspirativni Bratulić kao srebrni na 3000m rezultatom sezone

Na 3000m mlađih seniorki Katarina Vukančić je nakon jučerašnjeg naslova osvojila novu medalju, ovaj puta brončanog sjaja, a zaslužila je to sa 10:41,51. Uz nju je svoj prvi nastup u ovoj disciplini (ikada) imala Antonija Žalac i završila je utrku sa 11:23,25.

Petar Bratulić je bio još uspješniji, njegov memorijalni i očigledno posebno inspirativni vikend nastavio se na istoj dionici. Nakon naslova na 5000m, ovdje nije bio prvi, već drugi, ali zato je istrčao rezultat sezone od 8:46,25 i tako pokazao kako se može do najboljih rezultata i u ovom periodu sezone, ali treba vrijedno trenirati...

Zlatko Kožuhar je ostao na korak do postolja sa 9:10,49 i tako bio četvrtoplasirani. Istu dionicu, samo sa zaprekama, trčao je Andrija Palička i u hrabroj utrci stigao do 10:41,22 te je tako ostvario identičan plasman kao Zlatko.

Leonarda Farkaš je na 400m prepone istrčala 1:09,28 te je tako bila šestoplasirana. Dvije bronce osvojene su na bacanjima - kugla je bila rezervirana za Barbaru Geld, a koplje za Lauru Štefanac. Potonja je bacila 45.59, a Barbara 11.43.

Čestitamo svim Agramerima i Agramerkama na novim postignućima i ostvarenim uspjesima kojim su učinilo ovo natjecanje najuspješnijim za naš klub do sad, bravo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke - 2.dan
  • Mjesto: Varaždin
  • Datum: 4.9.2013.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook