Domaća natjecanja

Erste Plava Liga 2016: Nastavak Oreškovićeve četverogodišnje dominacije, pobjeda ekipe Zagreb-zapad (VIDEO)

Dio naše ekipe na okupu Foto: AK Agram Dio naše ekipe na okupu

Prije i usred 66. Hanžekovićevog memorijala održalo se 4. izdanje Erste Plave Lige na kojem je nastupio niz naših mladih članova i članica.

Spomenimo kako je nakon 3 godine pobjedu u ekipnom poretku natjecanja za osnovnoškolce pobjeda pripala Zagreb-Zapadu što je zapravo i naša regija.

Puno je tu bilo naših članova i članica, ali prvo ime je neosporivo, a to je Marko Orešković koji ovdje nastupa od prvog izdanja i u ove 4. sezone je pobjeđivao svaki put na 60m i 300m osim prve sezone kada je bio trećeplasirani na 60m (još od kada je bio 2. razred te je tada nastupao za razred više).

Nitko od sudionika se ne može pohvaliti ovim podatkom i bilo bi lijepo da netko iz organizacije to prepozna za posebno priznanje.

U slučaju nastavka projekta, Marku ostaje još jedna godina, a ove je pobijedio u konkurenciji 6. razreda na 60m i skok u dalj.

Od ostalih istaknimo one koji su se našli na postoljima: Vita Penezić (1. na 60m učenica 4. razreda) i Lara Jurčić (2. na 300m, 3. na 60m učenica 4. zareda), Borna Bujdo (1. na 300m učenika 5. razreda), Nika Kozlinger (2. na 60m i skoku u dalj učenica 5. razreda), Bruno Di Giusto (2. na skoku u dalj učenika 6. razreda, Anja Tvrtković (1. na skoku u dalj učenica 6. razreda), Ivan Vukančić (3. na 600m učenika 7. razreda) i Eva Mačković (1. na 60m i skoku u dalj učenica 7. razreda) i Beata Bujdo (3. na 600m učenica 7. razreda).

Snimili smo i jedan video, utrka učenica 4. razreda:

Naravno, nisu oni bili jedini, ali ovaj članak je više brzi pregled događanja, tako da sve ostale naše sjajne mlade atletičare i atletičarke možete pronaći pregledom na rezultate ispod članka.

Naspram prošle godine šteta je da se još uvijek nije napravio pravi iskorak (u jednom dijelu jest) u smislu limitiranog pristupa djece terenu za zagrijavanje i stazi, s obzirom na dob prisutnih (pogotovo onog trena kad počinje 'Hanžek').

Čestitamo svima, prije svega na sudjelovanju, a onda i postignutim rezultatima, osvojenim medaljama, plasmanima... Nadamo kako su pritom zabavili i dobro veseli. Nas zasigurno jesu. Bravo!

  • Natjecanje: Erste Plava Liga
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 6.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook