Domaća natjecanja

Bloudek i Svalina seniorski dvoranski prvaci Hrvatske na 800/1500m

Nikad veći broj naših članova i članica u Beču (ovo nije cjelovita ekipa) Foto: AK Agram Nikad veći broj naših članova i članica u Beču (ovo nije cjelovita ekipa)

Dok su se mlađi juniori i juniorke natjecali u Rijeci na natjecanju predviđenom za tehničke discipline i kraće pruge, standardno se pred početak sezone održava dvoransko seniorsko prvenstvo Hrvatske gdje naravno pravo nastupa imaju i mlađe dobne kategorije.

Najuspješniji smo klub natjecanja sa osvojenih 2 zlatne, 2 srebrne i 5 brončanih medalja!

Odlično je krenulo odmah na početku natjecanja, na 1500m 'okrunili' smo novog dvoranskog prvaka, Filipa Svalinu! Po prvi puta u svojoj karijeri stigao je do naslova najboljeg seniora u dvorani na spomenutoj disciplini, a pobjedu je zaslužio istrčavši 4:06,17. Utrka je ponudila njegovu sjajnu završnicu u kojoj se više nego dovoljno odvojio za prolazak u cilj kao prvi.

Uz njega je Antun Pavelić stigao do bronce (4:07,70), a nastup će pamtiti i Nikola Klarić u vremenu 4:13,15 (5. mjesto). 

U ženskoj konkurenciji svoju prvu seniorsku medalju osvaja Tina Šmid, a vrijeme je 4:53,12. Još do prošle godine kadetkinja sada se primarno nalazi u skupini mlađih juniorki te kao takva ima pravo nastup na seniorskim natjecanjima i priliku nije propustila. Držala se uz vodeće, ali sama završnica napravila je razliku u pozicijama između medaljašica.

Između prvenstvenog programa održavao se i miting na kojem je Bruno Penezić prvi puta trčao 200m i završio kao najbolji u svojoj skupini (sveukupno 6.) sa 22.68. Očekivano je neiskustvo odigralo svoje, posebice u prvom dijelu utrke, ali nije ovdje Bruno ni bio s ciljem isključivog natjecanja.

Marino Bloudek i Sven Cepuš pružili su vraški napetu završnicu u kojoj je Marino ostao čvršći i završio utrku sa 1:53,46 čime je uspio prošlogodišnji naslov doprvaka nadograditi prvakom, a Sven je sada drugoplasirani odnosno srebrni! Njegovo vrijeme je 1:53,57 što mu je ujedno i dvoranski osobni rekord. 

Dodatno zadovoljstvo pruža nam činjenica kako je drugi Sven, Keglević, bio trećeplasirani (1:59,21) čime je naša dominacija u ovoj kategoriji i disciplini upotpunjenu.

Vidjet ćemo, možda bude još dvoranskih utrka za njih i samim time novih prilika za boljim rezultatima.

Kod žena Stela Poljanac također je jedna od onih koji su prvi puta trčali ovu kraću varijantu kruga i svojih 800m je istrčala za 2:27,38. Šteta za određene dijelove utrke gdje je nepotrebno potrošeno puno snage. No to je iskustvo koje se teško stječe naspram uvjetima u kojima se trenira. Njoj je pripalo 4. mjesto.

Svena nismo gledali na 400m prema najavama, ali zato je tamo bio Mateo Kovačić koji je istrčavši 49.58 stigao do bronce. Blizu je bio Hrvoje Čukman 49.62 kao petoplasirani, a za samo jedan plasman slabije je pozicioniran Antonio Kovačić (51.18).

Disciplina 3000m donijela nam je broncu Katarine Vukančić, ali i njezin najbolji dosadašnji rezultat (10:10,84) za kojeg se dosta vremena potrošilo s obzirom na to da je bilo tehničkih problema na mitingu pa se njezin status morao rješavati naknadno. Peh tih učestalo konfuznih i neorganiziranih 3000m osjetila je Ivana Grubišić, u svojem debiju bila je 5. u vremenu 11:55,57 s tim da je ona trčala i 200 metara više.

Kod seniora vrlo dobro je na 3000m nastupio Petar Bratulić s novim osobnim rekordom od 8:41,76 te tako potvrdio rast u kvaliteti rezultata, ali i u trenutnoj formi. Uz njega opažen nastup iza je Andrije Paličke (5. mjesto) koji je značajno popravio osobni rekord na 9:14,73. Antun očito nije uspio spojiti 1500m sa 3000m i završio je nastup s 9:31,66.

Čestitamo!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke (400m, 800m, 1500m, 3000m)
  • Mjesto: Beč (AUT)
  • Datum: 21.1.2017.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook