Domaća natjecanja

Bošnjak dvoranska mlađejuniorska prvakinja Hrvatske, Puljko doprvakinja (VIDEO)

Marta Bošnjak u nikad boljem visaškom izdanju Foto: AK Agram Marta Bošnjak u nikad boljem visaškom izdanju

Jedno od prva dva dvoranska prvenstva Hrvatske održana u subotu bilo je ono predviđeno (primarno) za mlađe juniore i juniorke s mjestom održavanja u Rijeci gdje smo odmah dobro krenuli sa sezonom.

Bez ikakve sumnje naše prvo ime natjecanja je Marta Bošnjak koja je ovaj puta nastupala samo u visu i fokus na jednu disciplinu (kao takav) očito je bio izrazito kvalitetan. Krenula je na 150cm i dok su se ostale djevojke mučile, Marta je imala vjerojatno najbolju izvedbu svoje dosadašnje karijere. Sve je preskočila iz prve, 155cm, 158cm, 161cm gdje je već ostala sama pa je otišla na osobni rekord od 165cm i tu izvela najbolji skok natjecanja! 

Uslijedili su i pokušaji na 170cm, a vrlo solidan bio je onaj zadnji pokušaj. Sve u svemu, ovime je Marta nakon prošlogodišnje bronce i 155cm napravila napredak za 10cm. 

Veliki povratak doživjela je Karla Puljko koja je prošle sezone na otvorenom nastupala samo na štafetama, a sada se vratila i u pojedinačnoj konkurenciji i to u dvorani s novim osobnim rekordom. U kvalifikacijama je osigurala finalni nastup istrčavši 8.14, a u finalu stiže do srebrne medalje sa 8.07! U finalu je uz nju bila dvije godine mlađa, još uvijek kadetkinja, Ema Vukadin, njezinih 8.21 vrijedilo je 5. mjesta. 

Nastupala je i na skoku u dalj gdje je najdalje skočila do 4.86, rezultat vrijedan 7. mjesta. Na troskoku smo imali Martu Ivkić za plasman bolju sa 9.51. 

Spominjući tu disciplinu ne zaboravljamo Antonija Frančića s novim najboljim skokom od 11.95 vrijednim 4. mjesta, plasmana koji je isto ostvario na 60m prepone gdje je istrčao dobrih 8.90. U ženskoj konkurenciji Leonarda Farkaš je ciljem prošla za 10.11 (6. mjesto).

Skok u dalj mlađih juniora donio nam je 5.77 Vilija Nagla za 6. mjesto, rezultat gdje ostaje još prostora za napredak pogotovo kada se uzme u obzir većina odražavanja (puno) prije daske. Zato je i drugi Nagl, Ivor, dočekao svoj prvi nastup u Rijeci s obzirom na to da je prošle godine propustio natjecanje radi bolesti. Istrčao je 60m za 7.85 što je vrijedilo 19. mjesta. Tu je još brži bio i Luka Dubajić kao desetoplasirani s osobnim rekordom od 7.61.

Kugla (5kg) nam je donijela Viktora Veića na 4. mjestu (13.27), Tomislava Blekića na 9. mjestu (11.34) i Luku Mateljića na 11. mjestu (10.91). Zato je svoj debi upisala Ema Zoia Kostelac u istoj disciplini, samo naravno, lakšoj (3kg). 

Najdalje je bacila u posljednjoj seriji kada su suci izmjerili 10.18. Time je zaslužila sveukupno 7. poziciju. 

Imali smo i jedan izvankonkurencijski nastup, Lara Juriša je na motki skočila 3.60 što je svakako popravak dojma nakon prošlotjednog nastupa u Ljubljani kada nije uspjela početnu visinu preskočiti.

Čestitke!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe juniore i juniorke
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 22.1.2017.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook