Domaća natjecanja

2. mjesto za Matošević na DuRun10k

Najava utrke Foto: durun10k.com Najava utrke

U Dubrovniku se prvog dana 2016. održalo 2. izdanje DuRun10k na kojem je ponovno trčala naša Matea Matošević.

O samoj trasi staze organizatori će reći:

"Trasa utrke je krajnje atraktivna, posebno jer prolazi kroz samo povijesno središte Dubrovnika: start i cilj se nalaze na polovici Straduna, što po sebi daje poseban ugođaj cijeloj utrci. Staza nije lagana – odmah s izlaskom iz zidina kroz Vrata od Ploča počinje konstantni uspon Ulicom Frana Supila sve do okretišta u duljini od 2,2 km.

Nakon okretišta, trasa se spušta istim putem nazad u duljini od 700m, skreće u Ulicu Petra Krešimira IV, ponovo se uspinje tristotinjak metara odakle se nudi jedinstven pogled na zidine i staru gradsku luku. Trasa se zatim spušta natrag prema Gradu Ulicom Petra Krešimira IV, sve do ulaska u Zagrebačku ulicu gdje naglo skreće uz same zidine, te Ulicom Iza Grada, sve uz same zidine, dolazi do Vrata od Pila.

Ulaz u zidine preko starog drvenog mosta traži posebnu pažnju trkača na strmom i zavojitom međuprostoru između vanjskog mosta i samog Straduna. Prolaskom ispod startno/ciljnog luka završava prvi krug u duljini od točno 5km. Trče se dva istovjetna kruga, a cilj se nalazi na istome mjestu gdje i start utrke DuRun10K, na polovici ‘najljepše ulice na svijetu’."

Na utrci je Matea stigla kao drugoplasirana s vremenom 36:57,3 i kako sama zadovoljno kaže "Zdrava završila s utrkom, počinju pripreme za Rio!".

Čestitamo na prvoj ovosezonskoj utrci i puno sreće želimo u nastavku sezone!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook