Domaća natjecanja

Šest medalja na prvom (dvoranskom) prvenstvu Hrvatske u 2016., Kardum dvostruka mlađekadetska doprvakinja

Ana Kardum Foto: Nikola Di Giusto Ana Kardum

Kao i prošle godine, zasluženo su sva domaćinstva dvoranskih prvenstava Hrvatske dodijeljena Rijeci, a prvo u toj seriji je prvenstvo Hrvatske za mlađe kadete i kadetkinje na kojem smo osvojili najviše medalja (6), ovaj puta nam je nedostajala ona najsjajnijeg sjaja, osvojena su tri srebra i tri bronce.

Po medaljama je kod najuspješnija bila Ana Kardum. Na skoku u dalj skakala je vrlo konstantno, a najbolji skok vidjeli smo u 4. seriji kada skače 4.64 što je bilo više nego dovoljno za prvo srebrno odličje!

Nije bilo ni sekunde vremena za odmor, trebalo se odmah prebaciti na skok u vis. Uz poneke (očekivane) tehničke probleme, Ana je i tu bila cijelo vrijeme stopostotna dok nije došla letvica na 143 i tu je zastala.

No i preskočenih 140cm vrijedilo je nove srebrne medalje, trećeplasirana je imala identičan skok, ali više neuspjelih pokušaja naspram naše Ane koja se tako 'okitila' sa dvije srebrne medalje u vrlo kratkom vremenskom roku.

Srebrna Bujdo, brončana Mačković i Leko

Na visu je bila naša jedina predstavnica dok su na skoku u dalj nastupale još i Anja Tvrtković te Eva Mačković. Potonja nije uspjela pronaći svoj idealni zalet i završila je natjecanje sa 3.92 (19. mjesto) iako ne sumnjamo kako će u budućnosti uz poneku korekciju to biti znatno dalji skokovi.

Anja je odmah u prvom skočila najdalje (4.31) čime je na kraju zaslužila visoko 5. mjesto. Gledali smo ju i na 60m, sveukupno je bila 12. istrčavši 9.03.

Eva je zato sva očekivanja opravdala na utrkama u disciplini 60m, prvo je nastup u finalu zaslužila istrčavši 8.45, a tamo joj se pridružila i Beata Bujdo istrčavši 8.48!

Finale je ponudila zapravo vrlo slične utrke, Beata je ušla u cilj s vremenom 8.46 i osvojila srebrnu medalju, a Eva je za samo dvije stotinke bila sporija i pripala joj je medalja brončanog sjaja!

Beata Bujdo i Eva Mačković

Lijepo za vidjeti naše dvije mlađe kadetkinje u vrhu, dobra je to najava za štafete koje nas očekuju idućih mjeseci...

Zanimljivo je bilo u bacanju kugle kod mlađih kadetkinja, između više natjecateljica razlike su bile relativno malene, a među njima je svoje mjesto na postolju kao trećeplasirana pronašla Lucija Leko sa hicem 10.27!

U 6 serija tri puta je kugla sletjela dalje od 10 metara, a najdalji je bio onaj u 4. seriji. Uz nju su još nastupale Tena Svetec (8. mjesto - 8.21) i Lana Mačković (12. mjesto - 6.56).

Vukančić do prve preponaške bronce, Topić otvorio 60m (v.k) s izjednačenim PB

Na 60m mlađih kadeta u finale se plasirao Marko Orešković vremenom 8.43 i pobjedom u svojoj skupini dok je Bruno Di Giusto istrčavši 9.04 bio 13. Marko je još bolje nastupio u finalu, popravio rezultat za tri stotinke i plasirao se na 4. mjestu, tik do postolja koje je ovaj puta bilo možda malo predaleko, ali u budućnosti će toga biti već manje.

Spomenuti duo iz famoznih, ali sada već i prošlih "dana limača" pratili smo i na skoku u dalj, tamo je Marko skočio 4.69 i bio 6., Bruno 4.28 na 11. mjestu, a između njih se 'ugurao' Ivan Vukančić na 8. mjestu (4.39).

Ivan je svoj trenutak doživio na 55m prepone gdje je (onako omalene građe) uspješno prelazio svaku preponu i na kraju stigao do brončane medalje! Semafor je izlistao 10.23 kao vrijeme vrijedno medalje.

Ivan Vukančić

Na mlađekadetskoj kugli naš jedini predstavnik bio je Jakov Gojak, njegovih 9.52 osiguralo mu je sveukupno 5. mjesto. 

Izvan programa po završetku svih disciplina nastupile su 60m utrke izvan konkurencije. Trčali su Zvonimir Topić, Jakov Raguž i Ivan Sindičić.

Sva tri ostavila su vrlo dobar dojam, Zvone nije nikad bolje otvorio sezonu i već u samom startu je istrčao te izjednačio osobni rekord od 7.08! Jakov je poboljšao osobni rekord koji sada iznosi 7.57 dok je Ivan prvu 'regularnu' dionicu (zadnji put sa nedozvoljenim vjetrom vani) ubilježio vremenom 7.64.

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za mlađe kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 17.1.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook