Ostalo

Žalac i Penezić odgovorili na 'ledeni izazov' i pozvali na nastavak podrške oboljelima od ALS-a (VIDEO)

Sa smiješkom na licu uključili se u akciju - Antonija Žalac i Bruno Penezić Foto: AK Agram Sa smiješkom na licu uključili se u akciju - Antonija Žalac i Bruno Penezić

Ne čudi da tzv. nominacije u moru najnovijeg trenda 'zalijevanja', ali i humanitarne akcije nisu zaobišle naše članove kluba, točnije trenericu Antoniju Žalac i atletičara Brunu Penezića.

ALS (Amiotrofična lateralna skleroza) ili Lou Gehrigova bolest je neurodegenerativna bolest kod koje dolazi do oštećenja motoričkih neurona, tj. živčanih stanica za motoriku. Dio struke smatra da je nasljedna u 10-ak posto slučajeva, ali dio njih i nudi oprečno mišljenje.

Radi se o rijetkoj bolesti o kojoj se zapravo malo zna i samim time je znatno otežan proces liječenja i eventualnog izlječenja.

Nedavno je cijeli svijet zahvatio trend 'polijevanja ledenom vodom' prilikom kojeg se nominiraju drugi ljudi da postupe isto. Usporedba koja nam govori da se prošle godine sakupilo 2,5 milijuna dolara, a ove godine čak 70 (u trenutku pisanja članka vjerojatno i više) jasno pokazuje razliku i da akcija u konačnici ipak ima smisla. 

Stoga su se naši članovi odlučili na to da je primarna stvar u cijeloj ovoj priči donirati i pozvati sve one koji mogu da učine isto. Uplata se može izvršiti za nedavno osnovanu udrugu Neuron (u Hrvatskoj) koja je za donacije je otvorila kunski žiroračun: IBAN HR 02 23300031553355921 HRK te devizni: IBAN HR 80 23300031553355778 EU.

Antonija i Bruno nominaciju su 'zaradili' zahvaljujući našoj atletičarki Borni Mohač, a kako su odgovorili na to te koga su nominirali - pogledajte u videozapisu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook