Ostalo

Prijelazni rok: Filip Mrčić i Wanda Haber Zelanto u Agramu!

Filip Mrčić i Wanda Haber Zelanto Foto: Renato Branđolica/Tomislav Kristo(CROPIX) Filip Mrčić i Wanda Haber Zelanto

Nakon furioznog prijelaznog roka od prošle godine, i ove godine smo vrlo zadovoljni završenim prijelaznim rokom, posebice s dva mlada talenta, ali ujedno i velika pojačanja.

Wanda Haber Zelanto stiže nam iz Istre Pule, djevojka u svojoj posljednjoj juniorskoj sezoni uz velik broj medalja s domaćih natjecanja proteklih godina (a svakako se ističe naslov juniorske prvakinje Hrvatske na 400m) pamti i jednu međunarodnu, i to onu najsjajniju iz dalekog kineskog Wuhana. Tamo se svojedobno održavalo Svjetsko školsko prvenstvo, a jedan od glavnih sportova je logično bila - atletika. 

Iz 2016. godine kao glavni rezultat se ističe 55.30 na 400m što joj je ujedno i norma za Europsko juniorsko prvenstvo. Ispunjeni standard trebat će ponoviti i u aktualnoj godini no ne sumnjamo, bude li zdrava, kako naša nova članica može i brže od toga.

Iz Dinama nam stiže Filip Mrčić, sjajni mladi visaš koji je velik napredak doživio u protekloj 2016. godini skočivši 2.07 na otvorenom i sada 2.09 (neslužbeno) u dvorani. U velikom broju svojih nastupa prošle sezone svakako se ističu međunarodni nastupi za Hrvatsku na mlađejuniorskom Prvenstvu Balkana, a i Europskom mlađejuniorskom prvenstvu.

Za ovu godinu, poput Haber, glavni cilj mu je Europsko juniorsko prvenstvo u njegovoj najdražoj disciplini skoka u vis, a za bi trebalo preskočiti 2.12. Visina je to koja nakon zadnjih rezultata, zasigurno nije nedostižna. Uz njega u 'paketu' stiže i njegova mama Ana za koju je najjednostavnije reći kako je u veteranskom svijetu u disciplini troskoka osvojila naprosto sve što se osvojiti moglo, od europskih do svjetskih naslova. Najaktualniji je onaj posljednji iz Australije na Svjetskom veteranskom prvenstvu. Uz to, preporučujemo vam, u slučaju da vam je promaklo, posjet na jednu zanimljivu i dirljivu priču o njima, radi se o nedavno objavljenom članku u Sportskim novostima.

Nisu oni jedini, našem klubu priključuju se Izabela Grandi, Ivana Grubišić, Matija Avirović, Mia Major i Sanjin Šeremešić

Svima želimo i službenu dobrodošlicu i puno novih uspjeha u našem klubu!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook