Ostalo

Kruna 2016. godine: Atletski klub Agram uvjerljivo najbolji klub u Hrvatskoj!

Najbolji Agram ikad Foto: AK Agram Najbolji Agram ikad

Hrvatski atletski savez objavio je službeni Poredak klubova za 2016. godinu, rađen prema Pravilniku o bodovanju uspješnosti klubova. Po prvi puta u klupskoj povijesti dvije godine uzastopno smo najuspješniji atletski klub u Hrvatskoj!

Nema sumnje, sjajan je osjećaj i drugu godinu zaredom potvrditi status broja 1 u Hrvatskoj. Prikaz potvrde naše najuspješnije sezone s nizom vrhunskih postignuća tijekom 2016. možete pogledati ovdje u punoj verziji poretka klubova za proteklu godinu.

Deveta je to godina u kojoj Hrvatski atletski savez boduje uspješnost klubova kroz 10 kriterija temeljem spomenutog pravilnika iz uvoda teksta. S obzirom na to da se bodovi mogu osvojiti prvog i zadnjeg dana u godini, radi toga obično poredak izlazi u idućoj godini.

Podsjetimo ukratko, već u prvoj godini postojanja (2008.) osvajamo 6. mjesto nakon čega idemo stepenicu po stepenicu 2009. i 2010. godine s 5. i 4. mjestom, a u 2011. je napravljen dodatni iskorak s 2. mjestom, pozicijom koju minimalno osvajamo od te godine. Identičan uspjeh ponovili smo u 2012. godini, a prvi dolazak na tron dogodio se 2013. godine kada osvajamo 145.087 bodova.

U 2014. godini zadržali smo se na visokoj razini te osvojili 132.386,50 bodova za 2. poziciju, a povratak titule stiže nam ponovno u 2015. godini s osvojenih 146.999,50 bodova.

Što tek reći za najnoviji uspjeh, u 2016. godini osvojili smo 164.017,00 bodova, čak cca 48.000 bodova više od drugoplasiranog Dinama-Zrinjevca. Ujedno to i najveći broj bodova ikad koji je jedan klub u jednoj godini ostvario! Treba pritom uzeti u obzir kako je pravilnik od 2008. do sad imao svoje promjene, ali sadašnji je već odradio jedan olimpijski ciklus i to svakako daje relevantnost našem velikom postignuću.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Sveukupni poredak za 2016. godinu

Poredak klubova u 2016. godini

U 2013. godini smo bili najbolji u 4 od 10 kriterija, u 2015. godini 'samo' 3 od 10, ali zato je sada to ove godine u čak 6 kriterija, od nastupa u Hrvatskoj reprezentaciji, rekorda, medalja na Pojedinačnim prvenstvima Hrvatske (gdje se vrlo lijepo vidi koliko znači 105 zlatnih i sveukupno 308 medalja!) i očekivano Ekipna prvenstva Hrvatske kao i Kupovi gdje je povijesni 'hat-trick' donio veliku razliku. Po prvi puta smo odnijeli pobjedu u kriteriju registriranih članova u HAS-u (ali koji su nastupali). Uz to smo uspješno ispunili svaki kriterij i matematikom dolazimo do ove potvrde kvalitete i vrijednosti koju naš klub posjeduje.

Opširnije o svim statističkim podacima (ne samo našeg kluba, već ostalih) možete pročitati u službenoj objavi Hrvatskog atletskog saveza, odnosno ovdje.

Interesantno je za vidjeti statistike trendova rasta i uspona klubova koja nam također ide u prilog.

Trendovi klubova od 2008. do 2016. godine

Trend klubova po uspješnosti 2016.

Najveće čestitke idu svima onima najzaslužnijima, od atletičara, atletičarki, trenerica, trenera, vodstva, roditelja, prijatelja, sponzora, simpatizera kluba i svih onih koji se na bilo koji način smatraju dijelom ovog fantastičnog uspjeha! Veliko hvala na svemu postignutom u 2016. godini!

Uz to, koristimo priliku za čestitku svim ostalim atletskim klubovima u Hrvatskoj i na njihovim uspjesima koji čine hrvatsku atletiku boljom, kompetitivnijom i zanimljivijom, a naše postignuće još vrjednijim i ljepšim nego što jest!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook