Ostalo

Poziv članovima: "Kišni čovjek te zove!"

Slika Foto: trcanje.hr Slika

Prenosimo objavu od strane organizatora AK Žumberak za još jednu hvalevrijednu humanitarnu akciju:

Start utrke na 5 km – koja je humanitarna i nije natjecateljskog karaktera –  je 2. srpnja (utorak) na savskom nasipu kod Boćarskog doma u 18,30 sati.

Za utrku se možete prijaviti na www.trcanje.hr/utrke/najave/5488 ili uplatom startnine na savskom nasipu na dan utrke.

Još ne znamo koliko će vas doći, ali uz podršku brojnih medija očekujemo da nas se skupi dovoljno da Centru za autizam skupimo potreban novac za kupnju posebne dizalice za transportiranje teže pokretnih korisnika.

Kompanije – Atlantic Grupa, Allianz, Raiffeisen Bank, Erste Bank, Poslovna inteligencija, Pliva, LedoDietpharma, ULIX Travel – Aviokarte.hr – pozvale su svoje zaposlenike da se odazovu ovoj utrci.  Cedevita  je prihvatila sponzorstvo i osigurana je voda i sokovi za sve trkače i nagrade za djecu u dječjoj utrci (djeca ne plaćaju startnine).

Nama, srećom, ne treba dizalica, trebamo samo ustati i krenuti. Krenimo i pozovimo do 2. srpnja što više ljudi da dođu na humanitarnu utrku za Kišnog čovjeka!

Svi možemo sudjelovanjem u ovoj utrci potaknuti osjećaj kako je lijepo brinuti se općenito o starijima, jer starija životna dob je teškoća sama  po sebi i bez autizma.

Utrku su pokrenuli Atletski klub Žumberak, Hrvatski zbor sportskih novinara (HZSN) te portal Trčanje.hr i Sportska televizija. Ovim humanitarnim sportskim događajem obilježit ćemo i Međunarodni dan sportskih novinara –  2. srpnja 2019.

Ovogodišnja humanitarna utrka se zove ‘Kišni čovjek’,  jer donacije od startnina idu Centru za autizam u Zagrebu, a prihod je namijenjen programu za odrasle i starije osobe s autizmom – iznad 21 godine života – za kupnju potrebne opreme: posebne dizalice koja bi mnogo značila u transportiranju teže pokretnih korisnika unutar Centra prilikom obavljanja njege i higijene, a korisnici bi bili neovisniji i samostalniji ako se bolje opreme stambene jedinice za odrasle.

Djelatnici Centra za autizam  danonoćno s velikom pažnjom skrbe o osobama s autizmom, ali je skrb o teže pokretnim starijim osobama i fizički težak posao za voditelje programa, osobito za žene, te je posebna dizalica višestruko bitna. Pomažemo  također i kupnju tablet komunikatora kojima se osobama s autizmom olakšava uspostava komunikacije i socijalnih odnosa s okolinom.

Mnogi su pogledali film ‘Rain Man’ s Dustinom Hoffmanom, ali u svojoj blizini nikada nisu susreli ni doživjeli osobe s autizmom.  Za odrasle i starije osobe s invaliditetom, poput autizma, rijetko se provode humanitarne akcije i u tome vidimo značaj ove inicijative, jer je noćna mora svakog roditelja s djetetom s teškoćama u razvoju upravo briga za to dijete kad odraste, a roditelji ostare. Tko će se brinuti o tom čovjeku? Tko će mu pomoći? Pa, mi!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook