Ostalo

Novi Agramer-Amerikanac: Bruno Jednačak na Yaleu

Bruno Jednačak nakon što je 'kompletirao' sve naslove Foto: AK Agram Bruno Jednačak nakon što je 'kompletirao' sve naslove

Nakon što su 'preko bare' zaputili naši članovi Anamarija Petters, Nikolina Hrelec i Paolo Lazarić, Sjedinjene Američke Države odnedavno su dobile novo pojačanje!

Za razliku od spomenutog trojca koji je smješten u Texasu (Petters u Texas-Arlingtonu, a Hrelec i Lazarić u West Texas A&M), Bruno Jednačak pozicioniran je nešto bliže Hrvatskoj, odnosno istočnije od Texasa - u New Havenu, Connecticut.

A tamo već pohađa vrh vrhova američkih (samim time i svjetskih) sveučilišta, Yale University. Pretpostavljamo da poseban uvod za ovu ustanovu nije potreban, tko želi, poslužit će se interenetskim pretraživačima, mi ćemo samo staviti zanimljiv link koji označava Yale kao broj 1 u konkurenciji američkih koledža.

Bruno tamo nije otišao s primarno sportskim usmjerenjem, ali svakako će pokušati iskoristiti mogućnosti vrhunskih uvjeta za koje, ne sumnjamo, da se nude tamo. Bude li prilike, istaknut ćemo i akademske uspjehe, ali evo za kraj ovog članka osvrnut ćemo se na sportski dio priče.

Iako sam fokus (logično) ne ide u tom smjeru, imaju svoju sportsku momčad i ekipu, tzv. "Yale Bulldogs" koji također pokrivaju više sportova. Naravno, atletika je jedan od njih i Bruno se već nalazi u rosteru, pokrivajući područje skokova.

S obzirom na to da se tek odnedavno nalazi u New Havenu, pretpostavljate i sami kako je još uvijek prisutan proces adaptacije, ali sigurno ćemo uskoro imati koju zanimljivu informaciju ili multimedijalni materijal.

Do tada ćemo vas podsjetiti na podatke kojim se ne može pohvaliti bilo tko (zapravo stvarno bi trebalo duboko provjeriti sve arhive), ali kao i što smo ranije pisali, Bruno je otišao iz Hrvatske u SAD kao pravi pobjednik.

Čovjek koji je osvojio sve

Naime, u našem klubu praktički je od samih početaka, njegovo ime prvi puta se pojavilo sada već davne 2009. godine kada na višeboju (troboju mlađih kadeta) osvaja brončanu medalju.

Bruno Jednačak 2009. godine

Nije ona bila jedina, sveukupno je sada osvojio čak 8 zlatnih, 4 srebrne i 11 brončanih medalja što bi značilo sveukupno osvojenih 23 odličja na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske svih uzrasta!

Priči tu nije kraj, još impresivniji je onaj 'fact' vezan za ekipna i kup natjecanja. Jednom riječju, na stazi je osvojio sve (čak i više od toga).

Sudjelovao je u kadetskim uzrastima kada je osvojen Kup Hrvatske i ekipno prvenstvo Hrvatske. Zatim u juniorskom uzrastu također je važan faktor Kupa i ekipnog prvenstva i konačno, u seniorskom je dao svoj obol u osvajanjima u ova oba natjecanja.

Dodatni bonus je i sudjelovanje u dva osvajanja naslova ekipnih prvaka Hrvatske u kros trčanju. Tko se ovime danas u hrvatskoj atletici može pohvaliti (i to u jednom klubu!), stvarno možda se takvi na prste mogu nabrojati...

Bruno Jednačak 2010. godine

Zanimljivo, jedino natjecanje koje mu je nedostajalo do ove godine je bilo Ekipno seniorsko PH, ali i to je u 6. mjesecu mogao prekrižiti s 'to-do' liste u svom zadnjem ovosezonskom nastupu, barem što se hrvatskog tla tiče.

Čak će nam biti malo čudan ovaj vikend na seniorskom Kupu Hrvatske bez njegove prisutnosti, ali i taj trenutak je kad-tad morao doći.

Bilo kako bilo, i ovim putem želimo puno uspjeha našem Bruni  i da ostvari sve svoje ljudske, a nakon toga i sportske potencijale.

Budite sigurni, za dolazak u Yale trebalo je puno, puno toga napraviti (na koncu, bez podcjenjivanja, tamo stvarno ne može bilo tko završiti) i apsolutno smo ponosni na njega te mu čestitamo! Samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook