Ostalo

BOOM novih atletskih staza u Hrvatskoj: Niz rekonstrukcija za svjetliju budućnost

Tjedan dana razlike (1.6/8.6.2019.) Foto: AK Agram Tjedan dana razlike (1.6/8.6.2019.)

Kao što su mnogi već i sami vidjeli, protekli tjedan započela je opsežna rekonstrukcija atletske staze u sklopu stadiona SP "Mladost".

Iako se već i ranije spominjalo isto, službena vijest i nama je bila svojevrsno iznenađenje u kontekstu toga da je stigla dosta kasno s obzirom na plan natjecanja i treninga, ali to je sad ionako završena priča te su već napravile određene prilagodbe kada su natjecanja u pitanju, a za treninge će ih još biti.

Spominjući njih, postoje alternativne opcije tako da slijedi naputak svim našim članovima, članicama, roditeljima i ostalima - treninzi će se normalno održavati u zadanim terminima do završetka radova koji su planirani u iduća 3 mjeseca.

Na kraju je ispalo kako smo s Kupom i Ekipnim prvenstvom Hrvatske za juniore i juniorke zatvorili ovo izdanje (u tom trenu već) 'miješane' staze koja je unazad par godina imala par blažih zahvata jer su radovi počeli odmah dan poslije i to punom parom.

Predviđa se potpuna rekonstrukcija odnosno plan nije samo vizualno staviti novi sloj već temeljito raskopati sve sastavne dijelove (dakle ne samo tartan) i napraviti novu kvalitetniju podlogu.

Već su i desetljeća prošla od ovakvog pravog zahvata te u svakom slučaju izvođačima radova i cjelokupnoj ekipi zaduženoj za ovaj zahtjevan projekt želimo najavljenu uspješnost te da na koncu dobijemo stazu koja neće odmah iduće godine zahtijevati 'krpanja' i sl. stvari.

Za to vrijeme i Varaždin je započeo s rekonstrukcijom atletskog stadiona "Sloboda", a Čakovec na svojoj "Mladosti" kroz idućih tjedan dana očekuje isto. Navedeno svakako veseli, posebice u slučaju Čakovca gdje je ona zaista već bila, pa malo je reći dotrajala. Uostalom, dovoljno je za reći kako je staza napravljena 1987. godine i otada nije bilo značajnih sanacija na njoj. S druge strane, ne može se reći isto za Varaždin, ali s obzirom na nadolazeće Ekipno prvenstvo Europe za 2 mjeseca, posve je jasno da tamošnje standarde treba podignuti bar za jednu razinu više.

Samim time Ekipno seniorsko prvenstvo Hrvatske se nije održalo ovaj vikend već se napravio u ovom trenu najlogičniji potez i natjecanje je prebačeno za 9. mjesec te će se održati u okviru seniorskog Kupa Hrvatske.

Onaj veći problem (iz organizacijskih razloga u kratkom roku) je ispalo prebacivanje kadetskog i mlađekadetskog pojedinačnog prvenstva Hrvatske u Split za vikend pred nama dok je nešto manja promjena ona da se mlađejuniorsko prvenstvo Hrvatske krajem mjeseca neće održati u Varaždinu već Rijeci. Tako da iduća tri tjedna slijede nam posjeti u 'morske' gradove, a nakon toga sezona bi se trebala nastaviti normalno prema predviđenom kalendaru.

Uz spomenuta obnavljanja i sanacije, možemo primijetiti kako je posljednjih prisutan jedan atletski 'boom' najava novih atletskih objekata od kojih se negdje realizacija i bliži (primjerice Vukovar) pa se nadamo da na svim tim potencijalnim lokacijama i krenuti s nečim više od toga... 

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook