Ostalo

BEZ GRANICA Atletski klub Agram službeno najbolji klub Hrvatske za 2018. godinu!

Nedavno proslavili 11 godina, zadržali titulu broja 1 Foto: AK Agram Nedavno proslavili 11 godina, zadržali titulu broja 1

Iako se činilo da biti nemoguće nadmašiti 2017. godinu, naš klub još jednom je napravio nestvaran podvig i nakon 2013., 2015., 2016., 2017. i 2018. godinu zapamtit ćemo kao službeno najuspješniji atletski kolektiv naše države. I to na kakav način, najbolji smo u 7 od mogućih 10 kriterija Pravilnika o bodovanju uspješnosti klubova (2013. godina)!

Tako nam je Hrvatski atletski savez ponovno dodijelio titulu najboljeg kluba što je nešto čime se neizmjerno ponosimo.

Radi se o 11 godina održavanja ovog izbora i poretka, a kako se bodovi mogu osvojiti od prvog do zadnjeg dana godine, sama objava uvijek može ići tek u idućoj godini.

Potvrda je ovo kvalitetnog i mukotrpnog rada kroz cijelu godinu naših atletičara, atletičarki, trenera i trenerica kao i svih ostalih ljudi u našem klubu. Ističemo svake godine kako je najteže ponavljati uspjehe i dokazivati se tako da je ovaj napredak samo još jedan dodatan šlag na vrhu torte ovog uspjeha.

Sveukupni poredak za 2018. godinu

Poredak klubova u 2018. godini

Cjelovitu tablicu od strane Hrvatskog atletskog saveza možete pogledati u linku ispod članka, kao i samu objavu koja dodatno razrađuje ovaj statistički pregled.

Od navedenih 10 kriterija, najbolji smo bili u čak 7 sljedećih: Međunarodni plasmani, nastupi za reprezentaciju, hrvatski rekordi, medalje na pojedinačnim prvenstvima Hrvatske, plasmani i bodovi na ekipnim prvenstvima Hrvatske, bodovi na Kupovima Hrvatske te organizaciji natjecanja.

Kad se sve zbroji dolazimo do osvojenog (z)broja bodova 221.206,50 što je novi rekord i uvjerljivo premašenih prošlogodišnjih 190.750,50 bodova, a razlika nas i drugoplasiranog Dinamo-Zrinjevca iznosi više od 100 tisuća bodova što je u apsolutnom iznosu najveća razlika ikada koju je ostvario pobjednički klub!

Izuzetno smo ponosni što smo 5. put (4. put uzastopno) najuspješniji po ovim složenim kriterijima koji zaista boduju i gledaju različite aspekte našeg sporta, a ujedno je to i veliko priznanje za sva naša vrhunska postignuća tijekom 2018. godini.

Veličanstveno ostvarenje nije plod stihije i slučajnosti već sjajne međusobne suradnje unutar kluba te koristimo priliku i ovim putem sve moguće čestitke, ali i zahvale uputiti našim atletičarima, atletičarkama, trenerima, trenericama, vodstvu, prijateljima, roditeljima, sponzorima našeg kluba kao i svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli u 2018., ali i ranije. Hvala svima!

Rezultat se ne gradi samo u godinu dana već godinama i to je ono što često ističemo kako nam je od svega najvažniji kontinuitet. Mi ćemo uvijek težiti pomicanju granica i rekordima, ali naravno kako je realno da ne možete baš svaki put uspjeti u tome. No uvijek ćemo težiti tome i truditi se držati kontinuitet koji je ključ svakog dugotrajnijeg uspjeha.

U cijeloj priči zahvaljujemo se i svim ostalim atletskim klubovima diljem Hrvatske jer nas u sportskim nadmetanjima tjeraju i motiviraju da budemo što bolji te im čestitamo na svim njihovim postignućima i plasmanima!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook