Međunarodna natjecanja

Zameo ih (balkanski) vjetar: Krešo zamalo do norme za EP do 18, Bošnjak na razini najboljih ovosezonskih skokova

Do olimpijskog stadiona u Istanbulu Foto: AK Agram Do olimpijskog stadiona u Istanbulu

U Istanbulu se održalo novo izdanje Balkanskog mlađejuniorskog prvenstva na kojem je nastupalo petero naših članova i članica.

Zanimljivo je bilo na 100m gdje se od skupine do skupine mijenjala situacija s vjetrom, a potpuni preokret doživjela u finalu. Tako je u prvoj skupini Dominik Krešo istrčao sjajnih 10.93, ujedno i svoju prvu utrku u životu ispod 11 sekundi, ali onda se pojavila ona oznaka vjetra za +2.1 što je za +0.1 bilo više od granice dozvoljenog i tako nažalost nema norme za Europsko mlađejuniorsko prvenstvo.

Očekivano je u toj 1. skupini najlakše bilo proći po vremenu jer onda se situacija počela mijenjati. Tako je već u drugoj skupini puhalo u prsa -1.0, a tu je nastupao Luka Dubajić koji je tako istrčao 11.21 što je na kraju vrijedilo za 10. mjesto. 

Dominik je tako dobio novu priliku u finalu gdje je puhalo u prsa čak -3.4 te nije bilo tu baš neke prilike za novim brzim utrkama. Istrčao je 11.36 i tako zauzeo 6. mjesto.

Za sada imamo situaciju da Luki nedostaje stotinka do norme (11.10), a Dominiku je nedostajalo 0.1 vjetra manje da rezultat bude priznat. Nadamo se da će se dečkima 'otvoriti' na jednom od idućih natjecanja.

Skok u vis donio nam je nastup Marte Bošnjak na razini onog iz Varaždina kada je skočila 1.67m. Ovaj puta je bila za samo 1cm slabija.

Visine od 1.50, 1.55 i 1.60m skočila je u prvom pokušaju, a više joj je trebalo na 1.63 i 1.66. Tu se "kružić" pisao nakon trećeg pokušaja. Ponovno smo vidjeli barem jedan dobar pokušaj na 1.69m gdje je mala nijansa dijelila od novog osobnog rekorda. Ovime je zauzela 5. mjesto.

Filip Grgurić se u odabiru 1500 i 3000m odlučio za prvu disciplinu i na koncu u toj utrci bio 12. vremenom 4:20,52. Ima ove sezone bržih rezultata od ovih, ali čini se da je i drugačiji ritam utrke kao i barem malo treme učinilo svoje. Najranije od svih nastupao je Roko Malenica koji je netipično za sebe bacio tri neispravna hica te je time ostao bez rezultata. No bolje sad nego za mjesec dana u Gyoru.

Možemo na samom kraju natjecanja žaliti za 4x100m štafetom gdje su uz našeg Dominika i Luku trčali također odlični Erik Sluga i Dominik Babić, ali nažalost nisu uspjeli završiti ovaj puta i tako ostali bez plasmana.

Čestitke našim reprezentativcima, sve njih nova uzbuđenja očekuju idući tjedan, ali ovaj puta na hrvatskim stazama, u Splitu!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook