Međunarodna natjecanja

ČUKMAN u FINALU Mediteranskog mlađeseniorskog prvenstva, Mrčiću 7. mjesto (VIDEO)

Mirno i staloženo u finale - Hrvoje Čukman Foto: AK Agram Mirno i staloženo u finale - Hrvoje Čukman

U dva dana održava se 3. izdanje Prvenstva Mediterana do 23 godine (za mlađe seniore i seniorke) na kojem su danas nastupala naša dva člana.

Ipak se trebala trčati jedna utrka za finale na 400m prepone i nju je Hrvoje Čukman odradio bezbolno te iako sve to skupa tehnički nije bilo savršeno.

Djelovao je bitno bolje od konkurencije i ostavio ih sve iza sebe s 52.00 što mu je donijelo pobjedu u njegovoj skupini te automatski plasman u finale.

A sveukupno gledajući mu je pripalo 3. mjesto i to je svakako odlična najava za finale iako će to biti jedna posve druga utrka. Kako za njega, tako i za ostale natjecatelje.

No vidjeli smo kako kad je u finalima vrlo dobro reagira pa mu želimo što bolji plasman kao i konačno vrijeme! Finale je sutra na rasporedu u 16:30h, a još će prije njega u bacanju diska nastupati naš treći predstavnik ovdje, Arijan Islami (15h).

Skok u vis odmah je imao finale u kojem je nastupao Filip Mrčić koji je u konačnici zauzeo 7. mjesto, odnosno podijelio ga s drugim natjecatelj.

Iako tek junior, ovogodišnja pravila ovog natjecanja dozvoljavaju nastup te je bilo za očekivati da ćemo njega gledati ovdje. Krenuo je sigurno na 1.95, 2.00 i 2.04, a prvi problemi su počeli na 2.07 gdje preskače iz trećeg pokušaja, a jednako opasno 'živio' je i na 2.10.

Nažalost ovaj puta na 2.13 nije išlo, ali i dalje je to dobra razina skakanja za ovog, ipak, još uvijek juniora. Njegovo vrijeme za mlađe seniore tek službeno počinje od iduće godine.

Čestitamo Hrvoju na plasmanu u finale, kao i Filipu na nastupu u finalu!

  • Natjecanje: Prvenstvo Mediterana do 23 godine
  • Mjesto: Jesolo (ITA)
  • Datum: 9.6.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook