Međunarodna natjecanja

VRIJEDNA STOTINKA Lončarek u polufinalu Europskog dvoranskog prvenstva! (VIDEO)

Ivana Lončarek Foto: screenshoot EA Ivana Lončarek

Kao što smo i nakon jučerašnjeg prvog dana spominjali, na velikim natjecanjima odlučuju nijanse, a u sprinterskim disciplinama njih možemo zvati i stotinkama koje na kraju čine dovoljnu razliku u plasmanu.

Najbolje je to danas osjetila Ivana Lončarek koja je nastupala u 3. kvalifikacijskoj skupini (od njih 4) na 60m prepone i ciljem prošla kao petoplasirana trkačica svoje skupine s 8.21, vremenom koje u tom trenutku postaje "zadnji vlak" za prolazak u polufinale iliti 16. rezultat.

Srećom za nas, u zadnjoj skupini Ukrajinka Chubkovstova istrčala je 8.22 i tako ostala ispod ove linije koju je na kraju podvukla upravo Ivana.

Nije ovo bila njezina najbrža ovosezonska utrka, ali nije bila ni daleko od toga. No vjerujemo da može još brže od ovoga, posebice ako na današnji odličan početak poveže još bolju završnicu.

Prilika za to bit će upravo u sutrašnjem (nedjeljnom) polufinalu koje počinje od 12:25h i odlična je to prilika za jednu vrhunsku utrku u kojoj svakako može biti rasterećena, a tamo će joj se pridružiti i Andrea Ivančević. Ona je u ranijoj utrci osigurala svoj prolaz te tako možemo reći kako je današnji dan bio uspješan za hrvatsku atletiku.

Ivana je ukratko i analizirala svoju utrku:

- Dobro sam startala i uslijed trke, vjerojatno sam samu sebe iznenadila dobrim startom, nisam dovoljno dobro uskipala pa su mi prepone preblizu dolazile zbog čega sam malo letjela. Ima tu tehničkih detalja koje mogu popraviti i ako to u polufinalu uspijem iskontrolirati mogu trčati na razini osobnog rekorda.

Čestitamo na prolazu u idući krug natjecanja uz želje za novim uspjesima!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u dvorani
  • Mjesto: Glasgow (GBR)
  • Datum: 2.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook