Međunarodna natjecanja

Presudio jedan skok: Šimić na 18. mjestu kvalifikacija visa dvoranskog EP (VIDEO)

Ana Šimić u Glasgowu Foto: screenshoot EA Ana Šimić u Glasgowu

Kako to obično biva u disciplini skoka u vis kada su velika natjecanja u pitanju, presudile su nijanse.

Nažalost, danas to nije bilo na strani Ane Šimić kada je u pitanju ulazak u finale s obzirom da prema očekivanjima nije trebalo skočiti zadanu normu od 1.96 metara, kao ni visinu prije toga 1.93 već 1.89 metara.

No za to je trebalo biti precizan u svim prvim pokušajima što se nije dogodilo na ovoj zadnjoj spomenutoj visini od 1.89m.

Bio je to zapravo dobar skok, ali listovima je dirala letvicu i tako ona nažalost nije ostala na svom mjestu. Nakon toga se ušlo u rizik, propustila se ova visina i dva pokušaja sačuvalo za 1.93m što nije uspjela preskočiti.

Inače je tu visinu preskočilo samo 6 od 26 natjecateljica, a pobjedu u ovom djelu natjecanja su podijelila Mariya Lasitskene i Julia Levchenko.

Šteta da se nije iskoristila solidna prilika, ali s druge strane, 1.91m kao ovogodišnji 'SB' je vrlo dobar dvoranski rezultat za nju i nadamo se kako će u sezoni na otvorenom skakati još više jer sigurno to u sebi ima.

Čestitamo Ani na sudjelovanju na još jednom velikom natjecanju čime je nastavila hvalevrijedni kontinuitet i želimo joj još bolju sezonu na otvorenom!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo u dvorani
  • Mjesto: Glasgow (GBR)
  • Datum: 1.3.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook