Međunarodna natjecanja

Vrhunac za kraj sezone 17. Svjetskim prvenstvom: Šimić i Renić nastupaju već ovaj tjedan!

Doha Foto: IAAF/AK Agram/Renato Branđolica Doha

Dočekali smo i to, u jednoj od najdužih atletskih sezona u povijesti, ušli smo u tjedan kada će početi 17. izdanja Svjetskog prvenstva u Dohi.

Kako to obično i biva kada u sportu Katar dobije domaćinstvo, bilo je tu i ponešto kontroverzi u smislu "zakulisnih igara" koje su uključivale bivše čelnike IAAF-a s "prstima u pekmezu", ali stvari se nisu razvile eksplicitno kao primjerice u nogometu gdje će također biti iduće Svjetsko prvenstvo.

No pustimo to na stranu, u petak 27. rujna startamo s natjecanjem i završavamo iduću nedjelju 6. listopada.

Osim specifičnog termina koji je u jednom djelu izazvao i specifičnu sezonu, ovo natjecanje bit će jedinstveno i po tome da se neće održavati jutarnji dio programa (kvalifikacije) već se sve održava u drugom djelu dana, a duže utrke (hodači, maratonci) konačno će dobiti priliku nastupa u kasnijim večernjim satima. 

Hrvatska reprezentacija ponovno putuje s velikim ambicijama na natjecanje čiji su zasigurno najveći temelji Sandra Perković i Sara Kolak jer se prema ovogodišnjim rezultatima radi o realnim kandidatima za medalju.

No neće sve biti na njima, dobre rezultate i ostvarenja očekujemo i od cjelokupne reprezentacije, a s posebnom pozornošću pratit ćemo nastupe naših članica, Ane Šimić i Ivane Renić koje vrlo brzo i nastupaju.

Ana će tako već tijekom 1. dana u petak (27.9.) krenuti sa svojim kvalifikacijama skoka u vis koje su na rasporedu u 17:40 po našem vremenu.

Već idući dan nastupa Ivana na 50km hodanje i to u 22:30 po našem vremenu tako da će se hodanje pratiti u kasnim noćnim satima.

U idućim danima ćemo dodatno najaviti njihove nastupe, a u preostalim danima želimo im da uspješno finiširaju svoje pripreme za nastupe na najvećoj atletskoj smotri koje su nesumnjivo zaslužile ispunivši zadane norme.

Općenito se veselimo što konačno počinje Svjetsko prvenstvo koje će za atletičare i atletičarke vjerojatno odrediti i smjer iduće sezone jer neće biti previše vremena za odmaranje - Svjetsko dvoransko prvenstvo, Olimpijske igre, Europsko prvenstvo...

Još malo i startamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook