Međunarodna natjecanja

VIDEO: Sjajna ANA ŠIMIĆ na visini zadatka i u finalu Svjetskog prvenstva!!

Veselimo se s Anom Šimić Foto: AK Agram Veselimo se s Anom Šimić

Ana Šimić okrunila je svoju već ionako uspješnu sezonu s novim veličanstvenim uspjehom, a to je prolazak u finale skoka u vis Svjetskog prvenstva!

Tako je Hrvatska već u prvom nastupu dobila i prvo finale!

Za prolazak među 12 najboljih trebalo je pružiti najbolje ili barem približno najbolje po pitanju ovosezonskih rezultatskih ostvarenja.

Začudno, krenulo se s 1.70m kao početnom visinom nakon čega je odmah uslijedilo 1.80m gdje je počela naša Ana. Uspješno otvara natjecanje i taj niz nastavlja i na 1.85m i 1.89m. 

Na 1.92m smo vidjeli prvi neuspješni pokušaj, ali odmah je uslijedio 'popravni' i u najvažnijem trenutku natjecanja Šimić ostaje hladne glave, letvica se malo zatresla, ali ostala tamo gdje smo željeli da ostane i to je na kraju bio skok vrijedan velikog, velikog finala!

Tri pokušaja na 1.94m su bila neuspješna, ali to je sada potpuno nevažno, Ana je ispunila i ostvarila ono što smo svi priželjkivali i željeli te nam se navedeno ispunilo. Ovaj puta je i sportska sreća bila na našoj strani s obzirom da je ona osvojila 12. mjesto što je ujedno zadnje mjesto koje vodi u finale.

Sreća prati hrabre, a Ana ju je u jednoj od svojih najboljih i najkonstantnijih sezona u karijeri zaslužila i tako osigurala svoje 2. finale u Svjetskom prvenstvu od njih 4.

Ranije smo pisali, neparna (1. i 3.) nisu bila uspješna, ali ova parna kombinacija (2. i 4.) očito joj više odgovara.

Zanimljivo, do velikog finala kojeg ćemo željno iščekivati nije samo jedan dan pauze (kako smo obično navikli) već će biti dva dana što bi značilo da u ponedjeljak od 19:30h pratimo najboljih 12 visašica svijeta među kojima je i naša članica.

Sve čestitke i pohvale, sjajno!

  • Natjecanje: Svjetsko prvenstvo - 1. dan
  • Mjesto: Doha (QAT)
  • Datum: 27.9.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook