Međunarodna natjecanja

VIDEO: Miting u Novom Mestu donio pobjedu Vukančić na 1500m i sjajnu U16 utrku Galić na 600m!

Olja Galić i Lorena Bartaković istrčale su osobne rekorde na U16 600m Foto: AK Agram Olja Galić i Lorena Bartaković istrčale su osobne rekorde na U16 600m

Naravno, nije to bilo sve od naših članova i članica na Međunarodnom atletskom mitingu u Novom Mestu.

Katarina Vukančić na 1500m pružila je utrku na razini ovosezonskih najboljih i snažnim-dugačkim finišem stigla do zaslužene pobjede u ovoj disciplini, a istrčala je utrku brzu 4:33,54.

U zadnjih par metara dobru završnicu imala je Leonarda Farkaš koja time stiže do 2. mjesta i također utrke nedaleko od osobnog rekorda, istrčala je 4:38,46.

Tom nizu priključila se Sandra Šrut koja je bila sedmoplasirana istrčavši 4:52,72, a inače i ne pamti puno nastupa u ovoj disciplini, a kako je u programu mitinga ovo bila najduža distanca, nije bilo previše razmišljanja oko odabira.

 

Zato je nedugo zatim uslijedila utrka kadetkinja na 600 metara gdje su nažalost bile samo 3 natjecateljice, od čega 2 naše. Nažalost kažemo u kontekstu toga da smo možda očekivali i nešto bolji odaziv, ali svejedno možemo biti zahvalni što se organizator odlučio za ovu disciplinu jer su naše dvije članice pružile jako dobre nastupe, štoviše rekordno dobre!

Posebno se tu ističe pobjednica Olja Galić koja je do ove utrke imala 'samo' 1:44,67, a osobni rekord otprije godinu i nešto više dana stajao je na 1:38,91. Unatoč određenim oscilacijama u dosadašnjem djelu sezone što je potpuno razumljivo i normalno za ovaj uzrast (2006. godište - još uvijek U14 uzrast tj. mlađa kadetkinja!) bila je strpljiva i dočekala sjajnu utrku i odjurila do 1:36,49 što je i za samo 25 stotinki sporije od mlađekadetskog rekorda Hrvatske.

Nema sumnje, Olja se vratila pravim utrkama na najbolji mogući način, a osobni rekord je trčala i Lorena Bartaković, 1:38,33 je vrijedilo pozicije odmah iza Galić.

Kraj natjecanja pripao je utrci na 200 metara gdje je u zadnjoj skupini nastupao Mateo Ružić koji je istrčao prvu ovosezonsku utrku ovdje i ubilježio 22.05. Izostao je brži prvi dio utrke i u završnici se nije moglo previše nadoknaditi, a sveukupno je bio petoplasirani.

Još prije toga na 100m trčala je Eva Mačković, kvalifikacijskih 12.67 izborilo joj je još jednu utrku (tzv. "B" finale) gdje je bila još brža s 12.58. 

Općenito za sprint i nije bila neka situacija u kontekstu vjetra koji je puhao u prsa tako da su u većini slučajeva izostali vremena za istaknuti.

Skok s motkom donio nam novi nastup Lare Juriše koja je stigla do 2. mjesta preskočivši visinu od 3.50 metara, a više od tog ovaj puta nije išlo. Nadamo se da će za tjedan dana biti još bolje kada je na rasporedu seniorsko prvenstvo Hrvatske. Skok u dalj Bernarde Maslać vrijedio je najdaljeg skoka od 5.05 u 3. seriji čime je zaslužila 5. mjesto.

Na 400m do osobnog rekorda stigao je Ivan Vukančić, mlađi junior u svojoj utrci brzoj do 54.83.

Najbrojniju utrku dana pratili smo na 1500 metara gdje je najbrži od naših bio Zlatko Kožuhar s vremenom 3:59,18, a samo deset stotinki bio je sporiji Filip Svalina i tako zauzimaju 5. i 6. mjesto. Isto blizu, kao 7. bio je Petar Bratulić kojeg posebno vrijedi istaknuti jer je za 13 sekundi poboljšao svoj osobni rekord na otvorenom!

Istina, nije ovo disciplina koju često trči, ali dobar je pokazatelj za neke duže utrke koje slijede te svako poboljšanje veseli. Nikola Klarić je bio 15. s 4:08,68, a Domagoj Jakopović 19. s 4:29,77.

 

Čestitke!

  • Natjecanje: Međunarodni atletski miting "Novo Mesto" 2019
  • Mjesto: Novo Mesto (SLO)
  • Datum: 24.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook