Međunarodna natjecanja

VIDEO: Kakav kraj sjajnog Europskog prvenstva 2018

Obilježio zadnji dan - Duplantis Foto: Dyestat Obilježio zadnji dan - Duplantis

Svi oni koji su jučer propustili zadnji dan ili večer 24. izdanja Europskog prvenstva imaju za čime žaliti.

Kakav uzbudljiv i nezaboravan kraj natjecanja koje je inače i prijašnjih dana imalo isto tako sjajnih trenutaka (za Hrvatsku nesumnjivo Sandra Perković, a za svijet nevjerojatni Jakob Ingebrigtsen), ali uvijek je lijepo kad zadnji dan stavite i podebljate točku na "i".

A ti trenuci su se odigrali u zaista kratkom razmaku. Prvo je na troskoku legendarni Nelson Evora, nekadašnji olimpijski i svjetski prvak, u 34. godini života preokrenuo stvari u svoju korist i vjerovali ili ne, uz sve naslove i medalje koje ima, ovo mu je prvi europski naslov! Jedini skok preko 17 metara izveo je upravo on i tako pred svojevrsnu završnu fazu svoje karijere konačno osvojio sve što je mogao osvojiti.

Onaj čije vrijeme tek dolazi i tko bi mogao postizati takve uspjehe upravo je Armand Duplantis koji je nama atletskim poznavateljima već poznat i od ranije, ali jučerašnja predstava bila je ipak iznad svega i najbolje što smo vidjeli od njega, a ujedno su to trenuci koji te "lansiraju u zvijezde" i nadamo se samo da neće na ovome stati već samo nastaviti dalje.

Skok od 6.05 je čudesan (možebitno je po visini to bio i svjetski rekord), a to možemo reći i za cijelu disciplinu koja je ponudila najbolje finale ikad, barem kad je ovo natjecanje u pitanje. Timor Morgunov 6 metara, Renaud Lavillenie 5.95... Istinski spektakl kakav će biti teško ponoviti! Uostalom, prije dvije godine, za zlato je bilo dovoljno 5.60 metara. Nebo i zemlja.

Uživali smo, a nadamo se i vi.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook