Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čestitamo Blanki Vlašić, svjetskom srebru skoka u vis

Blanka Vlašić ima puno razloga za sreću i zadovoljstvo Foto: AK Agram (screenshoot HRT) Blanka Vlašić ima puno razloga za sreću i zadovoljstvo

Novo fantastično ostvarenje za hrvatsku atletiku u Pekingu, prvi puta u povijesti osvojene su dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu! Nakon Sandre Perković, Blanka Vlašić osvojila je medalju istog sjaja, i to s novim skokom preko 2 metara!

Ne moramo previše opisivati kroz što je sve prolazila posljednjih godina i to samo dodatno njezin novi uspjeh čini još ljepšom pričom nego što jest. U kvalifikacijama je ostavila odličan dojam, u istom ritmu nastavila u finalu gdje je suvereno skakala (uz samo jedan 'X' na 192cm), uključujući i 201cm iz prvog pokušaja!

Time je stigla do novog rezultata sezone, a ujedno je to i njezino 106. natjecanje te 165. skok preko 2 metara! Na 203cm ovaj puta nije išlo, ali vrijedi istaknuti kako se radilo o vrlo dobrim pokušajima. Pogledajte kako je to izgledalo, osim Blanke, čestitke idu i Ani Šimić, 9. u svijetu, možda ne s rezultatom kojim je željela, ali ovo Svjetsko prvenstvo što se Hrvatske tiče ulazi u povijest i po činjenici da smo u finalu skoka u vis imali čak dvije reprezentativke. Zapamtimo taj trenutak.

Velike čestitke Blanki, treneru Bojanu Marinoviću i Jošku Vlašiću, obitelji i njezinom klubu ASK Split! Veličanstven povratak, bravo!

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook