Međunarodna natjecanja

Počinje sezona krosa u SAD: Petters u odabranom društvu

Anamarija u svojem zadnjem kros nastupu, još 2013. u Polači Foto: AK Agram Anamarija u svojem zadnjem kros nastupu, još 2013. u Polači

Iako je tek nedavno započela s priprema za novu sezonu, Anamarija Petters neće morati dugo čekati debi za sportsku ekipu svog fakulteta (UT Arlington Mavericks).

Odmah da razjasnimo, jasno nam je kako sezona u Hrvatskoj nije završila i zapravo uvijek je teško za one koji se natječu tijekom cijele godine (poglavito se to odnosi na trkače u srednjim ili dugim prugama) definirati što je početak ili kraj sezone, ali u kontekstu američkog sveučilišnog sportskog sustava, smatrat ćemo ovo Anamarijinim 'novim početkom' i startom sezone.

U Americi kros trčanje ima svoju publiku i pažnju s obzirom na to da se posebno gledaju ekipe za "Cross Country" i "Track&Field", odnosno radi se o odvojenim entitetima.

Iako je s treninzima u Arlingtonu (Texas) počela tek nedavno, već nas očekuje njezin prvi nastup i to na Baylor Twilight Invitational u Wacu, također Texas. Radi se o otvaranju kros sezone i trčat će se bez nekog posebnog opterećenja te će natjecanje zasigurno poslužiti kao kvalitetan trening za uvid u nastavak sezone.

Vrijedi istaknuti kako se ne putuje u cjelovitom sastavu, točnije, putuju odabrani, a među njima je upravo naša članica. Prošle godine su žene trčale 4km pa pretpostavljamo kako će tako biti i ove godine, a u kratkom videu možete vidjeti isječke iz 2014. godine.

Natjecanje je po američkom vremenu 1.9 u 19h, a po našem će to biti 2.9 u kasnije večernjim satima (2h). Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook