Međunarodna natjecanja

VIDEO: Bloudek i Cepuš suvereno prošli dalje u najboljih 16 na 800m juniorskog SP!

Sven Cepuš i Marino Bloudek Foto: Renato Branđolica Sven Cepuš i Marino Bloudek

Četvrti dan Svjetskog juniorskog prvenstva bio je 100% uspješan za Hrvatsku s obzirom na to da su naša oba trkača na 800m bez problema prošli u drugi krug velikog natjecanja!

Posebice je to još impresivnije kad uzmete u obzir kako je konkurencija na 800m ovdje zaista vrhunska, uostalom, trebalo je i samu normu od 1:50,00 ispuniti...

U 1. kvalifikacijskoj skupini trčao je Sven Cepuš koji je ostavio odličan dojam i upravo prema svojim najavama u ovoj utrci mogli smo ga vidjeti od početka mirnog i sigurnog.

Prvih 500 metara su svi djelovali rezerviranije, a onda je zadnjih 300 metara se krenulo još brže i prema naprijed. Upravo je taj ritam Sven uspješno prihvatio i držao ga do samog kraja kad s Hoeyem (SAD) i Crestanom (BEL) ulazi u cilj i osvaja 3. mjesto koje nudi izravan prolaz u polufinale. Vrijeme je najbolje ovosezonsko - 1:49,03.

Marino Bloudek nastupao je u 3. kvalifikacijskoj skupini koja je ponudila još brži ritam i prolaze, ali Marino je kao i Sven na sve izazove uspješno odgovorio, pravovremeno reagirao te iako je završnica bila dosta brza i izjednačena, naš član je djelovao kao trkač koji će odmah proći u polufinale. Tako je bilo.

Pobijedio je Kenijac Lekuta, Marinu je pripalo 2. mjesto s rezultatom 1:48,54, a zanimljivo kako je u ovoj skupini 3. bio Markhim Lonsdale koji ga se sigurno dobro sjeća od prošlogodišnjeg finala u Grossetu kada je bio kao i danas, pozicioniran iza njega.

Ujedno je to bila i najbrža skupina tako da Marino ima i 2. najbrže vrijeme kvalifikacija, dok Sven pamti 8. poziciju.

Naša dva 800metraša odradili su uistinu vrhunski posao i zasluženo se plasirali u polufinale gdje će sigurno biti još vatrenije i napetije u velikoj borbi za finale. Pomalo je to izlizana fraza, ali kad su ovakve strašne utrke u pitanju, možemo reći da ih sutra čeka "finale prije finala" koje je na rasporedu sutra u 13:30h.

Bit će to velika utrke za Bloudeka i Cepuša, ali s ovakvim pristupom možemo biti optimistični i s posebnim zadovoljstvom gledati na sutrašnji dan u kojem (kako god na kraju završilo) možemo s ponosom reći kako Hrvatska ima čak dva čovjeka na 800m u najboljih 16 na svijetu!

Sve čestitke i bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook