Međunarodna natjecanja

Pred nama je vikend za pamćenje: Završnica juniorskog SP, 1. Balkansko štafetno prvenstvo + nogometno finale SP

Prava ludnica ovu subotu, a posebno nedjelju Foto: AK Agram Prava ludnica ovu subotu, a posebno nedjelju

Bez sumnje, čeka nas jedan od najuzbudljivijih sportskih vikenda te se nadamo i njegovom što uspješnijem ishodu!

Naši članovi na SP do 20 godina već sada su napravili velike stvari

Tako nam Svjetsko juniorsko prvenstvo sutra (subota) ulazi u svoj 5. dan održavanja u kojem će nastupiti tri naša člana:

  • Filip Mrčić - FINALE skoka u vis od 9:40h
  • Sven Cepuš - POLUFINALE 800m u 13:30h
  • Marino Bloudek - POLUFINALE 800m u 13:38h

Vrijedi samo istaknuti kako su svi naši članovi (ne zaboravljamo na Sandru Šrut koja je prva nastupala te postigla hrvatski rekord) već sada napravili odlične uspjehe i sve ostalo bit će samo "šlag na tortu" kako se u žargonu može reći.

Sjajno je vidjeti Filipa u finalu koje će sigurno pamtiti svoj cijeli život, a plasmani Bloudeka i Cepuša u polufinale nose dodatnu težinu kad uzmete u obzir da se tu ne radi o polufinalu gdje nastupa 24 atletičara već se odmah iz kvalifikacija išlo na 16 najboljih. I dečki su tu, i ne sumnjamo da će sutra dati još više s ciljem da naprave još jedan korak naprijed.

Nakon PH u štafetama, vrijeme je i za PB u štafetama

S druge strane, bitno južnije, po prvi puta u Erzurumu (Turska) održat će se 1. Prvenstvo Balkana u štafetama u sklopu međunarodnog natjecanja tamo tako da kao što smo i u ranijoj najavi pisali, subotu će naši nastupati u pojedinačnim disciplinama, a u nedjelju u štafetnim. Informacija o samom natjecanju nema puno, ali preliminarna satnica natjecanja je objavljena:

  • Hrvoje Čukman - 400m prepone (subota - 16:50h) i 4x400m muškarci (nedjelja - 17:40 ili 17:50h)
  • Wanda Haber Zelanto - 400m (subota - 17:05 ili 17:12h) i 4x400m žene (nedjelja - 17:20 ili 17:30h)
  • Mateo Kovačić - 400m (subota - 17:20 ili 17:27h), 4x400m muškarci (nedjelja - 17:40 ili 17:50h) i 4x400m mješovita (nedjelja - 18h)

Bit će posebno zanimljivo za vidjeti hoćemo li zaista imati tu mješovitu 4x400m štafetu (iako je po trenutačnoj satnici dosta blizu održavanje 4x400m štafeta po jednom spolu pa ubrzo zatim 4x400m 2ž + 2m) jer bi to ujedno mogla biti prva povijesna hrvatska reprezentativna MIX štafeta u kojoj bi naš Mateo sudjelovao.

Nije SP samo u Tampereu... ali to već svi znate :-)

I za kraj naravno, da ne bi mislili da smo izvan svih aktualnosti, najvažnija sporedna stvar na svijetu kako se često 'tepa' - nogomet. Iako je to u Hrvatskoj nesumnjivo sada i glavna stvar na svijetu, na neki način za mnoge je zapravo i šteta što Svjetsko prvenstvo završava u nedjelju.

Oni koji su malo pratili naše društvene mreže mogli su vidjeti kako smo i mi imali nekoliko zajedničkih gledanja utakmica te je uistinu sjajno ovo što je naša reprezentacija postigla u proteklih mjesec dana. Od prve do zadnje utakmice.

Bez nekih daljnjih analiziranja ovog uspjeha van svih okvira (jer naši najpoznatiji internetski portali su to više nego dobro i podrobno napravili), želimo biti jednostavni te iskoristiti priliku za velikom čestitkom igračima, izborniku, stožeru i svima involviranima u ovaj uspjeh, neovisno što god se dogodilo u nedjelju u 17h!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook