Međunarodna natjecanja

USPJEH KARIJERE Mrčić u finalu skoka u vis na Svjetskom juniorskom prvenstvu!

Filip Mrčić - Finalist skoka u vis na juniorskom SP Foto: Renato Branđolica Filip Mrčić - Finalist skoka u vis na juniorskom SP

Treći dan ovog natjecanja donio je dobre vijesti za Hrvatsku, a za njih se pobrinuo naš trenutačno najbolji visaš u Hrvatskoj.

Drugim riječima, Filip Mrčić na 'mala vrata' plasirao se u finale Svjetskog prvenstva do 20 godina, a to je zaslužio preskočivši 2 metra i 12 centimetra!

Iako je zadana kvalifikacijska norma bila čak 2.17m, znalo se da to nije nešto što će biti potrebno za prolazak dalje, već visina manje, od 2.15m. No prolazilo se i s 2.12m, ali ne svi, samo oni koji su imali manje neuspješnih pokušaja na manjim visinama. 

Filip je uspješan bio u prvim pokušajima na 2 metra, 2.05 i 2.09m dok se na 2.12m odmah popravio u drugom skoku kada je letvica ostala na svom mjestu. Bio je tu još jedan natjecatelj s istom visinom (kao i ostali s nižim), ali njegov broj pokušaja je bio lošiji naspram našeg člana, Japanca Tomorija i Grka Merlosa koji su skakali identično kao naš reprezentativac i tako završili natjecanje na diobi 11. mjesta.

S obzirom na to da u finale prolazi 12, a ne 10 natjecatelja, suci su donijeli logičnu odluku koja se zna događati, a to je da u finale prođe još jedan više da se ove kvalifikacije ne bi bespotrebno nastavljale.

Možemo odmah povući paralelu s prošlom godinom kada je na Europskom juniorskom prvenstvu upravo on doživio suprotnu sudbinu jer tada nije uspio preskočiti 2.12m.

No danas je bio drugi dan, bolji i ljepši za njega i izuzetno nam je drago što su se stvari na terenu danas suprotno 2017. razvile u njegovu korist i time je zaslužio svoj prolazak među 12 (odnosno 13) najboljih visaša juniora na svijetu! Nesumnjivo se radi o (zasada) njegovom najvećem uspjehu u karijeri i u finalu može biti maksimalno rasterećen i pokušati još bolje i više od ovog što znamo da može.

Finale nas očekuje u subotu, i to u zanimljivom jutarnjem terminu, po našem vremenu će to biti u 9:40. A tamo će na skakalištu biti i Filip koji zaslužuje velike čestitke za ovaj uspjeh! BRAVO!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook