Međunarodna natjecanja

USPJEŠNE KVALIFIKACIJE Ana Šimić ponovno u finalu Europskog prvenstva!

Ana Šimić u novom velikom finalu! Foto: Renato Branđolica Ana Šimić u novom velikom finalu!

Europsko prvenstvo donijelo je novo finale za Hrvatsku, i to na skoku u vis gdje će nastupati Ana Šimić nakon 2014. godine i osvojenog brončanog odličja u Zurichu. Nakon gorkih kvalifikacija u Amsterdamu 2016. godine, ovogodišnje izdanje u Berlinu definitivno ćemo ponovno imati u ljepšem sjećanju!

Kao što smo pisali u najavi, kvalifikacijska norma bila je 1.92m, ali čest je slučaj na velikim natjecanjima da na visu bude dovoljno i manje.

Tako je bilo i ovaj puta, Ana je krenula na 1.81, visina koju uspješno preskače u prvom pokušaju te isto ponovno čini na 1.86. Na 1.90 smo vidjeli prvi 'iks', ali zato se već u drugom pokušaju popravila i uspješno skočila visinu koja je na kraju bila više nego dovoljna za prolazak u finale!

Naime, na kraju su prošle čak i 3 skakačice s preskočenih 1.86 (one koje su to uspjele u prvom pokušaju), tako da i Šimić eventualno nije uspjela na 1.90, ponovno bi bila u finalu.

No naravno, bolje je ovako, odlično i za samopouzdanje jer njezina forma u 7. mjesecu polako raste i sada smo već na tim "njenim" visinama koje vrijede ulaska među 12, odnosno u ovom slučaju, 14 najboljih Europljanki na visu. Ujedno je i to samo za centimetar slabije od najboljeg ovosezonskog rezultata, ili za dva centimetra ako bi gledali i dvoranu.

Finale nas čeka u petak od 19:20h minuti, a tamo je po običaju sve otvoreno uz izraženu favoritkinju Mariju Lasitskene. Ipak, svaka završnica ovakvog tipa uvijek ponudi (ne)očekivane rasplete tako da se veselimo novom finalu trenutačno najbolje hrvatske visašice.

Nastavak je ovo i svojevrsnog kontinuiteta, nakon prošlogodišnjeg nastupa u finalu Europskog dvoranskog prvenstva, sada ju čeka isto na još nominalno jačem natjecanju, na otvorenoj sceni.

Želimo joj puno uspjeha, što više sreće i naravno - što veće visine!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo
  • Mjesto: Berlin (GER)
  • Datum: 8.8.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook