Međunarodna natjecanja

PREŽIVJELI 'paklenih' hodačkih 50km: Renić 12. najbolja hodačica Europe s državnim REKORDOM! Erentu 25. mjesto

Renić i Erent za povijest! Foto: AK Agram Renić i Erent za povijest!

Službeni, prvi dan Europskog prvenstva donio je povijesni trenutak za hrvatsko sportsko hodanje koje je samo dodatno začinila Ivana Renić sa svojom novim osobnim rekordom na 50km hodanje koji bi sada trebao postati i službeni hrvatski rekord!

Naime, kada se prvi puta u novoj disciplini postigne rezultat onda ga se svrstava u kategoriju "Najboljeg rezultata Hrvatske", a prvi idući put kad ga se nadmaši dobivamo i državni rekord. Tako će 4:46:27 iz Dudinca zamijeniti rezultat brži skoro 11 minuta - 4:35:39!

Krenimo od početka. Ivana je krenula u isto vrijeme (8:35) kada i Bruno Erent koji je hodao istu disciplinu.

Trenutak je to koji ćemo pamtiti jer su se upisali u povjest hrvatske atletike kao prvi sudionici ove discipline iz naše zemlje, a i još k tome smo imali zastupljene predstavnika u jednoj i drugoj utrci što je zaista pravi podvig.

Očekivano vremenski uvjeti danas na ulicama Berlina nisu bili danas pogodni s obzirom na visoke temperature (32 Celzijeva stupnja u hladu u jednom trenu izmjereno), iako ono što treba istaknuti je da je bilo i dosta područja s hladom tako da nisu cijelo vrijeme bili izloženi jakom suncu. Barem nešto.

Bruno je krenuo u utrku u željenom ritmu rekorda, ali što je utrka odmicala nije ga uspio zadržati i na kraju je ipak bilo bitno zadržati stabilnu tehniku za prolazak kroz cilj i osvajanje 25. mjesta.

Kod muškaraca čak 10 njih nije uspjelo završiti utrku, od čega je samo jedan bio prisilno zaustavljen (diskvalifikacija). I to je jedan podatak koji govori o stanju na terenu.

S druge strane, Ivana što se više odmicala je sjajno držala korak i u završnici čak ponudila još brže prolaze (koji su išli po 2km) da bi na kraju prošla u cilj s već spomenutih 4:35:39 koji uz plasman (12. mjesto) svakako znači da se radi o jednom uistinu sjajnom nastupu.

Uostalom, kad svoj rezultat nadmašite za skoro 11 minuta, definitivno se radi o značajnom pomicanju vlastitih granica, a to je na kraju i ono što na kraju i najviše se gleda pa i pamti.

Odmah po ulasku u cilj vidjelo se koliko joj je bilo teško i koliko se mučila te borila sama sa sobom, ali nedugo zatim se i uspješno oporavila, došla k sebi te vjerujemo da je već sada zadovoljna, a taj osjećaj će samo rasti kad se dodatno slegnu dojmovi.

Vrijedi istaknuti i podatak kako naši hodači nisu imali nikakve probleme s opomenama, štoviše, nije bilo nijednog što je za ovu distancu još jedan dodatan plus i potvrda kvalitetne tehnike koju posjeduju.

Velike čestitke Ivani i Bruni na (prije svega) uspješno završenoj utrci, postignutom plasmanu i na kraju samom rezultatu tj. rekordu! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook