Međunarodna natjecanja

Uspješan drugi dan mlađejuniorskog EP: Bloudek, Cepuš i Penezić u polufinalima 800/200m (VIDEO)

Hrabar nastup - Sven Cepuš Foto: AK Agram Hrabar nastup - Sven Cepuš

Naši članovi definitivno već sada nisu razočarali na ovom natjecanju, upravo suprotno!

Prvo smo u jutarnjem programu pratili Marina Bloudeka i Svena Cepuša u kvalifikacijama na 800m da bi u popodnevnom dijelu gledali neumornog Brunu Penezića koji je jednako dobro nastupio u kvalifikacijama na 200m.

U prvoj skupini nastupao je Marino i plasirao se dalje izravno kao drugoplasirani, a istrčao je 1:54,53. Pomalo čudna utrka koja je ponudila podosta promjena u ritmu, ali naš član je ostao priseban i rutinski prošao dalje.

Sven je imao nešto teži posao u drugoj skupini s obzirom na brži ritam i nije imao previše prostora za kalkuliranje. Taktički je bio sjajan, gotovo besprijekoran i nagrada je također direktni plasman - utrku je završio na 3. mjestu. Još veći bonus je osobni rekord koji sada iznosi 1:53,92!

Koliko je brza bila njegova skupina svjedoči i podatak kako je Sven ostvario treće vrijeme kvalifikacija u sve 4 skupine!

Mjesta za odmor i nema previše, već sutra očekuje ih polufinale, ovaj puta u popodnevnom terminu, od 15:30 po hrvatskom vremenu.

Marina ćemo pratiti u prvoj skupini, a u drugoj Svena.  Konkurencija je nesumnjivo jaka i ne treba spominjati kakav bi to uspjeh bio proći u finale. I ovako su već postigli vrlo lijep uspjeh, a sutra ćemo vidjeti što nas čeka.

A prije njih dvojice pratit ćemo Brunu od 15:05 (točnije 15:11 je druga skupina) koji je danas bio sjajan u kvalifikacijama na 200m gdje je istrčao odnosno izjednačio osobni rekord od 22.18! Ovaj puta je to bilo znatno teže, vjetar u prsa bio je -1.3.

Sam početak nije bio dovoljno kvalitetan, ali podsjetio je Bruno na svoje mlađe dane kada je imao velikog aduta u samoj završnici. Tako je bilo i ovaj puta, i ciljem prolazi kao trećeplasirani čime direktno ulazi u polufinale!

Sveukupno je ostvario 14. rezultat kvalifikacija. Slično kao i na 100m, ne sumnjamo da će u idućem stadiju natjecanja dati sve od sebe da još proba poboljšati ovaj ionako vrlo dobar rezultat.

Čestitamo našim sjajnim dečkima koji su nam dali nove razloge za zadovoljstvo, a možda će nam ih dati i sutra. Razina natjecanja je izrazito visoka i veseli nas vidjeti kako se uspijevaju držati u korak s njima. Bravo!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke - 2.dan
  • Mjesto: Tbilisi (GEO)
  • Datum: 15.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook