Međunarodna natjecanja

VIDEO: Cepuš 11. mlađi junior Europe, Peneziću ponovno osobni rekord!

Bruno Penezić nije razočarao ovaj tjedan Foto: AK Agram Bruno Penezić nije razočarao ovaj tjedan

Treći dan Europskog mlađejuniorskog prvenstva osim rezultatskih stvari, donio je i nažalost neke druge, manje sportske stvari.

No idemo prvo u pozitivnom kontekstu, Sven Cepuš je nastupao u polufinalu 800m gdje nije uspio pogoditi onaj pravi i vjerojatno željeni ritam stoga je istrčao 1:55,07 što je sporije od osobnog rekorda u kvalifikacijama (1:53,92) no kao što smo pričali, svaka utrka priča je za sebe.

Na kraju Sven ostaje da je sveukupno natjecanje završio kao 11. mlađi junior u Europi na ovom natjecanju što je nesumnjivo veliko postignuće.

Nažalost, nakon kvalifikacijskog vrlo dobrog plasmana, bez polufinalnog je ostao Marino Bloudek. Naime, Marino je na dan utrke imao problema sa virozom koja ga je nesumnjivo 'uništila' i unatoč svemu želja je bila prevelika i ušao je u utrku s ciljem da pokuša nešto, ali nažalost danas nije bio dan za to, nije imao šanse. Loš trenutak, ali tako je kako je.

Uz sav respekt prema tom pokušaju, želimo mu što brži oporavak, nažalost ovo je Gruzija i nije jedina žrtva tamošnje prehrane. Kako u hrvatskoj reprezentaciji, tako i u cijelom atletskom selu.

Ostaje nam još nastup Brune Penezića koji je još jednom dokazao kako je došao itekako spreman ovdje i unatoč četvrtom nastupu u trećem danu uzastopno, nije ostao bez svježine.

Iskoristio je gotovo idealne vremenske uvjete, visoka temperatura i vjetar u leđa (-1.7) i istrčao utrku života ušavši u cilj kao petoplasirani u svojoj skupini sa vremenom 22.03 što mu je novi osobni rekord!

Sveukupno je to vrijeme vrijedno  15. mjesta u Europi i još jednog sličnog uspjeha kao na 100m (13. mjesto).

Ovime su naši članovi završili sa nastupom i čestitamo im od srca ne svemu učinjenom u ova tri dana! Bilo je nažalost pehova, ali i lijepih trenutaka i sjećanja. Bravo!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke - 3.dan
  • Mjesto: Tbilisi (GEO)
  • Datum: 16.7.2016.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook