Međunarodna natjecanja

VIDEO: Penezić 13. mlađi junior Europe na 100m!

Bruno Penezić iz jutarnjeg programa Foto: AK Agram Bruno Penezić iz jutarnjeg programa

Iza nas je prvi dan Europskog mlađejuniorskog prvenstva u svom prvom i povijesnom izdanju, a dio te priče bio je i Bruno Penezić koji je odlično nastupao na 100m.

Dogurao je do polufinala, a prvo je u jutarnjim kvalifikacijama istrčao 11.12 sa -1.7 vjetrom u prsima i bio četvrti u svojoj skupini. Upravo toliko ih je prolazilo dalje, a mogla su još dodatna četiri po vremenu.

Polufinale je ponudilo znatno brža vremena za neke, a tako i našeg reprezentativca. Bolji start naspram onog u kvalifikacijama automatski je ponudio bolje uvjete za utrku, a ciljem je na kraju prošao u vremenu 10.91 i to je još jednom osobni rekord za njega! Vjetar je pogodovao sprinterima, u Bruninoj skupini je iznosio 1.5 u leđa.

Ona je bila i najbrža s obzirom na 6. osvojeno mjesto u njoj, a u drugima bi bio bolje plasiran. Sveukupno mu je pripala 13. pozicija u Europi! Svakako nije mala stvar u sprintu, a posebice na 100m, jedna od najbrojnijih disciplina ovog natjecanja.

Tako se i ostvarila njegova najava kako će ovo biti jedno posve drugačije natjecanje...

I u njemu definitivno nije razočarao, dobro se snašao u ovom sustavu natjecanja, a i pokazao da nije bez razloga prvak Balkana ove kategorije i discipline. No to nije sve od njega, sutra slijedi 200m u 16:48 sati. Jedan 'bonus' nastup gdje će bude li svježine, svakako napasti aktualni rezultat sezone, ali i osobni rekord.

Ranije, u jutarnjem programu nastupaju Marino Bloudek (10:45h - 1. skupina) i Sven Cepuš (10:51h - 2. skupina) u kvalifikacijama na 800m. 

Njima želimo puno sreće, a Bruni šaljemo sve čestitke na lijepom postignutom uspjehu!

  • Natjecanje: Europsko prvenstvo za mlađe juniore i juniorke - 1. dan
  • Mjesto: Tbilisi (GEO)
  • Datum: 14.7.2015.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook