Međunarodna natjecanja

U20 Prvenstvo Balkana: Zlatna 4x400m štafeta s Vukovićem, brončane Farkaš i Šmid! (VIDEO)

Leonarda Farkaš Foto: Federaţia Română de Atletism Leonarda Farkaš

U Cluj-Napoci kroz ovaj tjedan u utorak i srijedu održalo se Balkansko juniorsko prvenstvo na kojem su nastupili naše dvije članice i jedan član.

Na kraju se ispostavilo da su iz našeg kluba putovali isti oni pojedinci koji su bili na dvoranskom natjecanju, a takve uspjehe su i postizali.

Jakov Vuković spremno je uskočio za pomoć u štafetama s obzirom na odustajanje jednog reprezentativca i pokazao se korisnim pojačanjem, posebice u 4x400 metara štafeti gdje je trčao kao 1. trkač i odmah donio prednost svojim kolegama Kruliću, Neraliću i Slugi koji su to još dodatno povećali, podebljali i ostvarili uvjerljivu i premoćnu pobjedu rezultatom 3:14,33! Tako su dečki nakon dvorane pokazali da su 'gazde' Balkanskih U20 štafeta 4x400m i na otvorenom.

Prvi dan se trčala i još jedna štafeta, 4x100m u nešto drugačijem sastavu, ostao je naš Jakov uz Erika Slugu, a prvi dio utrke iznijeli su Kuprešak i Čeko. Vrijeme od 42.44 vrijedilo je 4. mjesta.

Zanimljiv je ovdje program imala Leonarda Farkaš koja je po tamošnjem vremenu trčala utrku na 3000m poslije 22h i iako se odlično držala sve do zadnjeg kruga za vodećima, ipak nije uspjela izdržati željeni ritam i ciljem prolazi kao petoplasirana s 10:30,21.

Već idući drugi dan u 9h trčalo se 5000 metara tako da nekog posebnog vremena za oporavak i nije bilo, a još k tome je i nebo 'proplakalo' i trčalo se po pravoj kiši. No unatoč tome ovdje je držala bolji tempo utrke i na koncu zaslužila 3. mjesto, brončano odličje s 18:32,57.

Tako Leonarda iz dvorane ima srebro na 800 metara, a na otvorenom broncu s 3000 metara i svakako se radi o kvalitetnim međunarodnim dosezima!

U istu kategoriju po tom pitanu treba razvrstati Tinu Šmid koja je zapravo imala još sličniju priču. Istanbul i dvoranu je istrčala za 4:37,91 te tada osvojila brončanu medalju, a isto to dogodilo se i ovdje samo s još bržih 4:34,93! Borba za broncu vodila se u završnici, a znamo da se ona tu često dobro snalazi.

Tako su naši članovi zapravo pokazali da njihovi rezultati i nastupi u dvorani nisu bili slučajnost, i možemo reći da je kontinuitet rada prisutan i dobro nastavljen, čestitke!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana za juniore i juniorke (U20)
  • Mjesto: Cluj-Napoca (ROU)
  • Datum: 2. i 3.7.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook