Međunarodna natjecanja

Dobar posao u Italiji: Ružiću dvije pobjede, Raguž na 100m do utrke ispod 11 sekundi!

Mateo Ružić pobjednički kroz vikend Mateo Ružić pobjednički kroz vikend

U Italiji su se održala dva mitinga, u subotu jedan u Trstu, a u nedjelju u Codroipu.

Subota je bila nešto bogatija zbivanjima jer je više naših članova nastupalo. Tako je Rea Vusić u dalju osvojila 3. mjesto skočivši 5.36 za najbolji ovosezonski rezultat. Prvi dio natjecanja protekao je u traženju zaleta i skokova te je već to kasnije iz serije u seriju bilo sve dalje i dalje.

Wanda Haber Zelanto trčala je 800 metara za 2:12,73 čime je zaslužila 2. mjesto, a dan poslije u Rijeci istrčat će i brži rezultat vrijedan osobnog rekorda.

Zato je njega ovdje na 100 metara postigao Jakov Raguž koji je prvo ostvario mogućnost nastupa u finalu s 11.12 što je već bilo poboljšanje osobnog rekorda naspram prijašnjih 11.18, a onda dodatno 'eksplodirao' u finalu gdje trči prvi puta u životu ispod 11 sekundi tj. 10.97 i ciljem prolazi kao četvrtoplasirani! 

Tako je Jakov već za ovu sezonu napravio vrlo lijep pomak u ovoj disicplini, reći ćemo samo da je u 2018. najbrže trčao do 11.37 što bi značilo 40 stotinki brži Raguž u ovoj disciplini. Općenito je u ovoj sezoni iza sebe imao nekoliko vrlo dobrih utrka, a ova nesumnjivo ide u tu kategoriju, ako ne i iznad nje.

Najviše posla ovaj vikend imao je Mateo Ružić koji je na 400m istrčao 47.43 za uvjerljivu pobjedu u Trstu, a još je to uvjerljivije bilo dan poslije u Codroipu s 48.05. Dva dana, dvije pobjede!

Čestitamo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook