Međunarodna natjecanja

Ružić na 30. Univerzijadi u Napulju

Mateo Ružić Foto: Renato Branđolica/Napoli 2019 Mateo Ružić

Nakon 2015. godine i Brune Erenta u Koreji, ove godine ćemo ponovno imati jednog predstavnika iz našeg kluba na kultnom sveučilišnom natjecanju koje se održava bitno bliže, u Italiji tj. Napulju.

Iako se po nekom prosjeku rezultata proteklih godina teško može uspoređivati s nekim još ranijim vremenima i dalje se radi o respektabilnom međunarodnom multisportskom natjecanju koje je nama naravno zanimljivo jer je jedan od sportova i naš, a ove godine nam je 30. izdanje posebno zanimljivo radi Matea Ružića koji tamo očekuje nastup na 400 metara.

Sam događaj već je zapravo započeo 3. srpnja i završava 14. srpnja dok atletska uzbuđenja počinju 8. srpnja, u ponedjeljak, a upravo tada u jutarnjem programu bi trebao nastupati Mateo. O njegovom nastupu ćemo opširnije u danima koji slijede, uostalom, još čekamo i objavu startnih lista koja u trenutku objave ovog članka nije dostupna.

Općenito gledajući, naspram prošlog izdanja, za ovu Univerzijadu održava se nešto manje sportova (18 < 22) pa je samim time očekivano i nešto manji broj zemalja se odazvao (112 < 145), a kasnije ćemo znati kakva je situacija po pitanju atletskih zbivanja.

Ujedno se radi i o svojevrsnom jubileju, ne samo što je 30. izdanje, već je ovo 60 godina postojanja ovog natjecanja, a zanimljivo kako je prva ljetna univerzijada održana 1959. također u jednom talijanskom gradu, Torinu.

Za to vrijeme atletičari se polako smještaju i pripremaju za svoje nastupe, a Ružiću želimo puno sreće i što uspješniji nastup tj. nastupe!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook