Međunarodna natjecanja

U SAD se sport polako vraća u normalu: Nastupali Cepuš, Farkaš, Filipović i Kožuhar

Sven, Leonarda, Dora i Zlatko Foto: TT, GCU, FIU, CBU Sven, Leonarda, Dora i Zlatko

Djeluje kako se sport u Sjedinjenim Američkim Državama polako vraća u mirnije vode, posebice u nekim saveznim državama gdje se relaksacijom određenih mjera čak najavljuju pune dvorane (!) na velikim sportskim događajima.

Po pitanju publike to za sada nije slučaj kada je naš sport u pitanju, ali nije to sad ni najvažnija stvar već da naše članice i članovi nastupaju (premda uz poneke kalendarske promjene), a tome najbolje svjedoči podatak da su unutar tjedan dana nastupili svi naši 'Amerikanci'. To se dugo nije dogodilo u tako kratkom vremenskom periodu...

Sven Cepuš krenuo je u sezonu na otvorenom prošli vikend u Austinu (Texas) gdje je trčao 800m i ciljem prošao u vremenu 1:49,30 čime jasno pokazuje da se dvoranska forma nije izgubila! Štoviše, rezultat je to za 27 stotinki brži od onog dvoranskog.

Bilo bi sjajno kada bi na krilima ovog rezultata vidjeli još slične, ako ne i brže. Ovime je sveukupno bio četvrtoplasirani.

U tom tjednu nastupala je i Leonarda Farkaš na 1500m koja je u zadnje vrijeme imala ponešto problema s ozljedom, ali 4:39,41 i 2. mjesto sugeriraju kako je to stvar prošlosti te se može okrenuti novim nastupima i još bržim vremenima. Trčalo se na Cobb Stadiumu koji se nalazi u Coral Glabesu (Florida).

Zlatko Kožuhar nastupao je ovaj petak i pružio utrku na razini svojih najboljih rezultata. Točnije, radi se o 30:39,78 čime je zaslužio 16. mjesto. Više od polovice utrke imao je dobar ritam, ali u završnici ipak je malo usporio. Natjecanje je održano u Irvine (California) što nije bio prvotni plan.

Uz njega je ovaj vikend nastupala Dora Filipović na 200 i 400 metara, a trčalo se u sklopu natjecanja koje se održava na njezinom domaćem terenu u Phoenixu. I ona ostvaruje sve brže i brže rezultate, tako je istrčala najbolje ovosezonske rezultate, 56.92 na 400m za 4. mjesto te 25.22 na 200m za 7. mjesto.

Čestitamo i pratimo dalje!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook