Međunarodna natjecanja

Opet je počelo: Otkazano Europsko mlađejuniorsko prvenstvo za 2021. godinu

Nismo željeli objaviti 1. travnja kako se ne bi mislilo da je riječ o šali (to je dan primjereniji za objavu novih/starih mjera u vezi koronavirusa), ali Europska atletika izdala je službeno priopćenje koje se tiče ovog natjecanja.

Tako je nakon prošlogodišnje odgode Rieti sada definitivno otpao te se navedeno natjecanje neće održati u navedenom terminu ni ove godine što znači da nakon prošlogodišnjeg 2003. godišta ove godine vrijednu priliku gube svi oni rođeni 2004. godine. Time je zaključena priča izgubljene generacije i ova dva godišta kada je predmetno natjecanje u pitanju.

Svakako nije kraj svijeta, ali pitanje je hoće li ovo biti početak 'lavine' za ostale ili samo nešto što je očito bilo i ranije jasno s obzirom na ovako rani otkaz.

Podsjetimo, natjecanje se trebalo održati tek krajem 8. mjeseca, a do tada pandemija koliko može dodatno porasti može se dogoditi i suprotno s obzirom na nepredvidljivost iste. Posebno kada su prognoze u pitanju.

Po običaju, vrijeme će dati najbolje odgovore na ta pitanja, a iduće izdanje trebalo bi se održati iduće godine u Jeruzalemu (Izrael). Naglasak na "trebalo"...

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook